ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΧΟΡΕΥΤΗ Χ. ΜΠΟΛΜΠΟΛ ΣΤΟΝ «ΧΟΡΙΑΜΒΟ» (ΦΩΤΟ)

Μυσταγωγία στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χορίαμβος», όπου ο διεθνούς φήμης χορευτής Hassan Bolbol παρουσίασε για πρώτη φορά στη Λάρισα τον χορό “Τανούρα”, σε μια επίδειξη που ενθουσίασε το κοινό που κατέκλυσε τον χώρο χειροκροτώντας τον θερμά.

«Ο λαϊκός πολιτισμός φέρνει κοντά τους λαούς και δίνει τη δική του απάντηση ενάντια σε φασιστικές εκδηλώσεις που επιχειρήθηκαν στην πόλη», τόνισε απευθυνόμενος στο κοινό ο υπεύθυνος του «Χορίαμβου» Νίκος Σαμαρίνας, περιγράφοντας μια πρωτόγνωρη για την πόλη εκδήλωση «μύηση στο πάθος και τον μυστικισμό της Ανατολής».

Ο διάσημος Αιγύπτιος χορευτής απογείωσε τη βραδιά παρουσιάζοντας την «Τανούρα», έναν φαντασμαγορικό Αιγυπτιακό φολκλορικό χορό με συνεχόμενους στροβιλισμούς και εντυπωσιακή ενδυμασία, η οποία δημιουργεί περίτεχνους σχηματισμούς μέσω της περιστροφικής κίνησης και του ιδιαίτερου χειρισμού του χορευτή, ενώ με παρτενέρ τη Ζωή Σαραφείδου έδωσε δείγματα φολκλορικών χορών της πατρίδας του.

Η επίδειξη έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πολιτιστικού Συλλόγου “Χορίαμβος” με τον Hassan Bolbol και της διοργάνωσης εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω στις τεχνικές της Τανούρα και των Αιγυπτιακών χορών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 6907701342 και 6909846224.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ