Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑ ΒΙΑ!

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων και δήλωση του συνεκπρόσωπου του κόμματος Νίκου Πουτσιάκα
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσηλωμένη στο δόγμα «Νόμος και Τάξις» ξεδιπλώνει μέρα με τη μέρα ένα σχέδιο σταδιακής τρομοκρατικοποίησης της καθημερινότητας, πραγματοποιώντας σχεδόν καθημερινά αστυνομικές επιχειρήσεις σε δημόσιους, κοινωνικούς, αλλά και ιδιωτικούς χώρους.

Μετά την έφοδο σε κινηματογράφο για αναζήτηση ανηλίκων, σε κατοικίες όπου είχαν βρει καταφύγιο, κυρίως κατατρεγμένοι, σε πανεπιστημιακούς χώρους (ΑΣΟΕΕ κ.α.), ακόμη και σε νυχτερινό κέντρο ψυχαγωγίας, όπου ανάγκασαν εκατοντάδες άτομα που διασκέδαζαν να συμπεριφερθούν ως αιχμάλωτοι, τι άλλο πρόκειται να ακολουθήσει ;

Η κυβέρνηση ενεργεί, όντως, με προκλητικά δυσανάλογο τρόπο αφήνοντας στο απυρόβλητο μισαλλόδοξες φωνές και πρακτικές και τιμωρώντας αυστηρά και βίαια ότι δεν την εκφράζει.

Η κατάσταση, λοιπόν, τείνει να παρεκτραπεί πλήρως, και ο παροξυσμός των ασυδοσιών εκ μέρους των ειδικών σωμάτων ασφαλείας δεν θα αργήσει να φτάσει στο απόγειο του. Φοβόμαστε ότι εν καιρώ αυτή η αντίληψη θα διαχυθεί σε όλους τους λειτουργούς της έννομης τάξης, καταστώντας τους συνολικά, εχθρούς στα μάτια των πολιτών.   

Για αυτό, ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να συνετιστεί, τώρα, πριν να είναι αργά.

Ο Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Νίκος Πουτσιάκας δήλωσε σχετικά:
«Τα απαράδεκτα φαινόμενα ασύδοτης κυβερνητικής καταστολής που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, φοβόμαστε ότι δεν θα έχουν καλό τέλος.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να κάνει κύριο εργαλείο της την βία, συμβολική και φυσική, είναι η χειρότερη δυνατή και θα επιφέρει τα πλέον αρνητικά αποτελέσματα, καθώς η βία γεννά βία.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εγκαταλείψει την αυταρχική της συμπεριφορά, και να προτάξει τον κοινωνικό διάλογο που προάγει την κοινωνική συνοχή και γαλήνη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ