ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΚΩΦΕΥΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Με τα μέλη του συλλόγου τους συναντήθηκε στο δικαστικό μέγαρο η Ευαγγελία Λιακούλη

Με τα μέλη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας συναντήθηκε στον χώρο των Δικαστηρίων η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι υπάλληλοι των Πολιτικών, Ποινικών δικαστηρίων, αλλά και των Εισαγγελιών του Νομού.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την ατζέντα ήταν η ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, από προσωπικό που θα προέλθει από προκηρύξεις προσωπικού που εκκρεμούν από το 2017, όπως και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μειωμένες απολαβές των εν λόγω εργαζομένων.

Η Λαρισαία πολιτικός ενημερώθηκε, επιπλέον, για τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα, αλλά και για την ανάγκη ανταπόκρισης της Πολιτείας στα αιτήματα για την επέκταση της λειτουργίας απομαγνητοφώνησης και στις συνεδριάσεις των Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και την περαιτέρω μηχανογράφηση των υπηρεσιών, που συμπεριλαμβάνει την ηλεκτρονική δημοσίευση των αποφάσεων, την ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων κ.α. παρεμφερών διαδικασιών, που δεν επιτρέπουν την γρήγορη απονομή Δικαιοσύνης.

Η συζήτηση, ωστόσο, επικεντρώθηκε στην επείγουσα ανάγκης ολικής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, το οποίο πέρα από το γεγονός ότι χρήζει εκτεταμένων εργασιών συντήρησης, στεγανοποίησης και καθαριότητας, επιπρόσθετα εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων, καθώς πολλές επιφάνειες είναι ακόμη καλυμμένες από αμίαντο, ενός υλικού που αποδεδειγμένα αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου και ως εκ τούτου σταδιακά απομακρύνεται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Η συνάντηση διεξήχθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με την σειρά της η Ευαγγελία Λιακούλη ανέλαβε την στενή παρακολούθηση των ζητημάτων που συνεχώς προκύπτουν, καθώς και τη μεταφορά τους με όλους τους διαθέσιμους τρόπους που έχει στην διάθεσή της σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να επισπεύδεται κάθε φορά η επίλυσή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ