Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, αυτό των καστανοπερίβολων της περιοχής του Κισσάβου, που αφορά μεγάλη μερίδα των αγροτών της περιοχής και σημαντικές καλλιεργητικές εκτάσεις με καστανιές, δυστυχώς, αντιμετωπίζεται από τα αρμόδια Υπουργεία ως ζήτημα β’ κατηγορίας.

Μετά από πολλές ημέρες και αφού το θέμα ανακινήθηκε εκ νέου με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη, κι ενώ, σήμερα Πέμπτη, η εν λόγω ερώτηση αναμενόταν να απαντηθεί στη Βουλή, ο κ. Υπουργός τελικά δήλωσε αναρμόδιος…

Μετά από τόσα χρόνια εκκρεμότητας αυτού του ζητήματος και αντίστοιχης αγωνίας των αγροτών, μετά από τόση δυσπραγία από πλευράς της Πολιτείας για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος, η κυβέρνηση ακόμη «ψάχνεται» για το ποιος Υπουργός είναι «αρμοδιότερος» από τον άλλον.

Ας αποφασίσει όμως σύντομα, γιατί πολύ φοβάμαι πως αν το ζήτημα συνεχίσει να εκκρεμεί για μερικά ακόμη χρόνια, οι συναρμόδιοι Υπουργοί μπορεί να θεωρούν πως θα κυβερνούν, δεν θα υπάρχουν όμως πλέον οι καστανοπαραγωγοί· όχι του Κισσάβου τουλάχιστον.

Καταθέτω σήμερα, λοιπόν, ξανά την ερώτηση προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς ξεχωριστά, μέχρι να καταδεχθούν να αναλάβουν τόσο τις κοινοβουλευτικές, όσο και τις κυβερνητικές τους ευθύνες, προκειμένου να ενημερωθούν επιτέλους και οι καστανοπαραγωγοί του ν. Λάρισας για αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας για τους ίδιους θέμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ