ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Σημεία της ομιλίας του Χρ. Κέλλα στη Βουλή

Στις ρυθμίσεις για την Υγεία την Παιδεία και τη βελτίωση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας εστίασε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου κύρωσης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ανοίγουμε τη Γαστρεντερολογική στο Γ.Ν.Λ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός χαιρέτισε την παρέμβαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Υγείας, Β. Κικίλια και Β. Κοντοζαμάνη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επανίδρυση της Γαστρεντερολογικής στο Γ.Ν.Λ., τονίζοντας:

«Με τη διάταξη του άρθρου 12 για την κατάρτιση – τροποποίηση των Οργανισμών των ΝΠΔΔ του Υπουργείου Υγείας με ΚΥΑ έως τις 30 Απριλίου 2020, αντί της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων που είναι περισσότερο χρονοβόρα, λύνονται χρονίζοντα προβλήματα σε πολλά νοσοκομεία της χώρας».

Το ΚΕ.Θ.Ε.Α. και η τιμολόγηση των φαρμάκων υπέρ των ασθενών

Προσθέτως, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. αναφέρθηκε στη νέα διαδικασία διορισμού του Δ.Σ. του Κέντρου με πράξη του Υπουργού Υγείας καθώς και στην τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων, σημειώνοντας:

«Η δημόσια χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε είναι 20 εκ. ευρώ και στόχος είναι η αποτελεσματικότερη διοίκηση, δίχως να αναιρείται η αυτοδιοίκηση και η αυτοδιαχείριση σε όλους τους τομείς θεραπευτικής παρέμβασης και δράσεων του ΚΕΘΕΑ. Η σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης του Κέντρου είναι απαράλλακτη και η λειτουργία της δεν αναιρείται. Το Κέντρο ενισχύεται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τα Ναρκωτικά 2020-2024.

Ως τιμή διαμόρφωσης του φαρμάκου θα ορίζεται ο μέσος όρος των δύο χαμηλότερων τιμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ενώ κατά την ανατιμολόγηση δεν θα επιτρέπονται αυξήσεις τιμών. Ακόμη, ορίζεται ότι για να λάβει πρώτη φορά τιμή ένα φάρμακο αναφοράς πρέπει να έχει τιμολογηθεί σε τουλάχιστον τρία κράτη-μέλη της Ευρωζώνης».

Οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας χαρακτήρισε την τροπολογία για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, στα Τμήματα Ένταξης, που κατατέθηκε από την Υπουργό Παιδείας, ως ιδιαίτερα κρίσιμη, υπογραμμίζοντας:

«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της δέσμευσής μας για διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητά μας στο πλαίσιο του σχεδιασμού μας για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ΑΜΕΑ».

Οι ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ανάπτυξη

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε ότι «δεικνύεται μέριμνα για τους οφειλέτες και μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις του νόμου περισσότεροι δικαιούχοι, προσφέροντας στα αντίστοιχα νοικοκυριά τη δυνατότητα ενός καλύτερου οικονομικού προγραμματισμού», ενώ πρόσθεσε ότι οι διατάξεις σε σχέση με την αγορά ενέργειας και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή εισφέρουν στη συνολική στρατηγική της Κυβέρνησης για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ