ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

Κάλεσμα σε επενδυτές από τον Αδωνι Γεωργιάδη που μίλησε σε εκδήλωση του ΣΘΕΒ στη Λάρισα

Στρέφοντας τα βέλη του κατά του Αλέξη Τσίπρα και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη της χώρας μέσα από επενδύσεις ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του καθιερωμένου επιχειρηματικού δείπνου που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Λάρισας, όπου και ήταν κεντρικός ομιλητής.

«Βρισκόμαστε μπρος σε μια σημαντική προσπάθεια προκειμένου να κινητοποιήσουμε όλο τον εμπορικό και τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας και να αξιοποιήσουμε το θετικό επενδυτικό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα, προκειμένου να «ξεκολλήσουμε» από τη μιζέρια», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στις επικείμενες εξελίξεις στον τομέα των επενδύσεων, καθώς και στις προοπτικές της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχτηκε βροχή ερωτήσεων σχετικά με το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για εθνικό πρόβλημα, ενώ δεν δίστασε να στρέψει τα πυρά του κατά του Α. Τσίπρα δηλώνοντας πως «ο Τσίπρας είναι ο τελευταίος που μπορεί να ασκήσει κριτική για το μεταναστευτικό».

«Κανένας μας δεν αισθάνεται ευχάριστα από αυτή την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως πρέπει όλοι μας να δείξομε αλληλεγγύη στα νησιά μας. Η επιλογή είναι ή θα πάρουμε από λίγους όλοι μας, για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως ή θα πούμε εμείς ας καούν τα νησιά αυτά κι εμείς να μην έχουμε κανέναν. Δε νομίζω ότι ένας Έλληνας πατριώτης μπορεί στα αλήθεια να πει ας καούν τα νησιά. Κι επειδή δεν ακούσαμε από κανέναν άλλη λύση… αυτό γίνεται άπαξ, εκτάκτως και μόνον γιατί δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το νέο σύστημα απέλασης», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης, σε ένα «θολό» τοπίο και πατώντας στα χνάρια προηγούμενων δηλώσεων του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Αμετανόητος και περήφανος για το πέρασμά του από τον ΛΑΟΣ ο «γαλάζιος» αντιπρόεδρος τόνισε κατά τη διάρκεια του δείπνου που ακολούθησε πως « οι επενδύσεις μπορεί να είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της χώρας, ωστόσο κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα αν δεν φτιάξουμε πρώτα το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον», ενώ νωρίτερα επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας διανομής αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. εξαίροντας το επενδυτικό έργο της «που αποτελεί πρότυπο για την υπόλοιπη χώρα».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ