Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΜΠΕΚΟ

Ο νεαρός συνθέτης με καταγωγή από το Καλοχώρι και τον Τύρναβο πρώτευσε σε 2 διεθνείς διαγωνισμούς

Μια ευχάριστη συνάντηση με τον ταλαντούχο και ανερχόμενο συνθέτη Ευριπίδη Μπέκο είχε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης, με αφορμή τη διπλή πρωτιά του νεαρού συνθέτη και δημότη του Δήμου Τεμπών. Η πρώτη διάκριση αφορά στο πρώτο βραβείο που πήρε ο συνθέτης στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης για συμφωνική ορχήστρα που προκήρυξε η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών,

ο οποίος εντάσσεται στο «2019–Έτος Σκαλκώτα». Η δεύτερη διάκριση αναφέρεται στο πρώτο βραβείο που κέρδισε ο νεαρός συνθέτης στον ίδιο διαγωνισμό, το οποίο προσφέρει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών για το καλύτερο έργο νέου Έλληνα συνθέτη με ηλικία κάτω των τριάντα πέντε ετών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Παιδείας Τεμπών Αθανάσιος Λιακατάς και η παλιά καθηγήτρια μουσικής του συνθέτη  Βασιλική Κοσμάνου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Ευριπίδη Μπέκο, έναν ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο συνθέτη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Καλοχώρι του Δήμου Τεμπών. Για ακόμη μία φορά μας έκανε υπερήφανους, καθώς η διάκριση αφορά σε Διεθνή Διαγωνισμό υψηλού επιπέδου και μεταξύ εξήντα τεσσάρων συμμετοχών απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Ευριπίδης Μπέκος με τις συνεργασίες του με εξέχουσες μορφές του μουσικού στερεώματος της χώρας μας και τις συνεχείς επιτυχίες του, συνέπεια σκληρής δουλειάς, σπουδών και θυσιών, αποτελεί υγιές πρότυπο για τους νέους μας, πρότυπο που δυστυχώς τείνει να εκλείψει στη σημερινή εποχή. Η επιμονή, η συνεχής προσπάθεια και κυρίως το μεράκι του Ευριπίδη Μπέκου είναι στοιχεία που τον ώθησαν σε καινοτόμες δράσεις και ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες, όπως η περσινή του καντάτα «Όμνυμι», μια μελοποιητική προσέγγιση του όρκου του Ιπποκράτη, ο οποίος πίστευε στις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής.

Οι τέχνες γενικότερα και ειδικά η μουσική προάγουν τον πολιτισμό, γι’ αυτό και ο Δήμος Τεμπών έχει ως στόχο τη στήριξη των νέων, ταλαντούχων και δημιουργικών μυαλών της περιοχής μας, αλλά και τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα στηρίζουν τα όνειρα και τις προσδοκίες τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα στον Ευριπίδη Μπέκο, ενώ ο Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών θα διοργανώσει τιμητική εκδήλωση βράβευσής του. Του ευχόμαστε ολόψυχα δυνατές εμπνεύσεις και πάντα επιτυχίες!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ