ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΓΚΕΛΙ…

Επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που μετείχε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και εξετάστηκαν θέματα της αρμοδιότητάς της, με επίκεντρο έργα Πολιτισμού που αφορούν στη Θεσσαλία.

Δίχως προηγούμενη επίσημη ενημέρωση και με τους δημοσιογράφους περίπου… «υποψιασμένους» καθώς προηγήθηκε ανάλογη επίσκεψη την περασμένη Παρασκευή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η κ. Μενδώνη, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Γ. Διδασκάλου και σημαντικά υπηρεσιακά στελέχη μετείχαν “κλειστής” υπηρεσιακής σύσκεψης, με την υπουργό να μην… χαίρεται και ιδιαίτερα τη δημοσιογραφική παρουσία.

Με το τσιγκέλι να της πάρεις δυο κουβέντες για το πλάνο που θα ακολουθηθεί και τη συνεργασία με την Περιφέρεια, όταν λίγο νωρίτερα συνάδελφος εξ Αθηνών που τη συνόδευε επέμενε στο να μην γίνουν δηλώσεις πριν την ολοκλήρωση της πολύωρης σύσκεψης και καλώντας τους δημοσιογράφους να αναμένουν μέχρι τότε!!

Η επίσκεψη, που περιορίστηκε στην Περιφέρεια, δεν πέρασε απαρατήρητη στην πόλη, ενώ μάλλον αρνητικά ήταν τα σχόλια που τη συνόδευσαν, αφού η υπουργός ήρθε, είδε (τον Περιφερειάρχη) και απήλθε χωρίς καμία άλλη επαφή με πολιτικό ή άλλο φορέα της Λάρισας.

Και αν τα αντιπολιτευτικά πυρά ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, την «έκπληξη» έκανε ο «γαλάζιος» Μάξιμος Χαρακόπουλος, που με το… γάντι «τιτίβισε» τα εξής:

“Πληροφορήθηκα, δυστυχώς από τα ΜΜΕ, την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στην Λάρισα. Έστω, εκ των υστέρων, εύχομαι να ήταν αποδοτική και να έτυχε της δέουσας φιλοξενίας με τη συνοδεία της”.

Πολιτισμένα πράγματα…

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ