ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

Φ. Γεννηματά: Θα τελειώσει ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου της βουλευτίνας του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελίας Λιακούλη, ενώ η παρουσία της προέδρου του Κινήματος Φ. Γεννηματά απογείωσε την εκδήλωση, με την κ. Λιακούλη να μην προλαβαίνει να δέχεται ευχές από αυτοδιοικητικούς, πολιτικούς φίλους και κομματικά στελέχη που βρέθηκαν δίπλα της.

Εμφανώς συγκινημένη η κ. Λιακούλη ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός πιλοτικού κοινωνικού δικτύου με τον τίτλο “κανείς μόνος”, στο οποίο θα συμμετέχουν εθελοντικά απλοί πολίτες, όλων των χώρων, των επαγγελμάτων και των ιδιοτήτων προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που τις χρειάζονται, παράγοντας παράλληλα δράσεις ευαισθητοποίησης και καμπάνιες ενημέρωσης για σημαντικά θέματα του νομού, ενώ σε δηλώσεις της η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στη δυναμική του ΚΙΝΑΛ, αλλά και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στρέφοντας τα πυρά της κατά της κυβέρνησης.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι πως το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Πρωταγωνιστεί στον αγώνα για να δυναμώσει το καινούργιο, γιατί το καινούργιο είναι το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε, σημειώνοντας πως «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μία ομερτά για να κρύβουν τις ευθύνες τους, αλλά και μία απόλυτη συμφωνία στα μεγάλα θέματα της χώρας».

«Η οικονομία της χώρας παραμένει καθηλωμένη», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, εκτιμώντας πως «θα τελειώσει ο μήνας του μέλιτος για αυτήν την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς η χώρα θα συνεχίσει να είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, αν δεν αλλάξει άμεσα πολιτική στα κεντρικά ζητήματα».

Υπογραμμίζοντας πως «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, εδώ και τώρα» η κ. Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν δέχομαι, την ώρα που όλη η ελληνική κοινωνία, όχι μόνο τα νησιά, εκπέμπουν SOS, ο αρμόδιος υπουργός στις Βρυξέλλες ενώπιον των Ευρωπαίων να σηκώνει τα χέρια ψηλά και να λέει ότι η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη, χωρίς να παρουσιάζει ένα δικό του σχέδιο και χωρίς να απαιτεί από τους Ευρωπαίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τα κράτη-μέλη που δεν θα σηκώνουν τις ευθύνες τους, θα πρέπει να έχουν οικονομικές κυρώσεις», κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό για στροφή 180ο μοιρών όσον αφορά στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είμαστε εδώ για τα κεντρικά ζητήματα της χώρας, αποφασισμένοι να συμβάλουμε έτσι ώστε με συνεννόηση να χαράξουμε μία εθνική γραμμή. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε πριν να είναι αργά», κατέληξε η Φ. Γεννηματά.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Σπύρος Τσαντόπουλος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ