ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η JCB έσπασε το ρεκόρ για το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο πετυχαίνοντας μια μέση ταχύτητα 135,91 mph (218,72 km/h) στο αεροδρόμιο Elvington στο York. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 103,6 mph (166,72 km/h), και καταγράφηκε  τον Ιούνιο με το Fastrac One της JCB.

Το Fastrac Two είχε πολλές μετατροπές σε σχέση με το One. Είχε πολύ καλύτερη αεροδυναμική και μειωμένο βάρος κατά 10%. Η μέγιστη ταχύτητα που κατέγραψε ήταν 153,771 mph (247,47 km/h), αλλά για το ρεκόρ προσμετράται ο μέσος όρος της ταχύτητας που αναπτύσσει το όχημα σε μια διαδρομή 1 χιλιομέτρου που την κάνει και στις δύο κατευθύνσεις.

Έτσι, το ρεκόρ πιστοποιήθηκε από το Guiness World Records, το οποίο επιβεβαίωσε ότι ο τρακτέρ είχε ολοκληρώσει και τις δύο διαδρομές.

Το επίτευγμα – όπως σημειώνεται – δεν έχει να κάνει μόνον με το πώς ένα όχημα πέντε τόνων θα φτάσει αυτήν την ταχύτητα, αλλά και με το πώς θα σταματήσει στη συνέχεια. Το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο.  Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, για το τελευταία απαιτήθηκε και η συνδρομή αλεξιπτώτου!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com