ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Εντείνονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία τομέα του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα

Σημαντικές ειδήσεις για τις παροχές υπηρεσιών δημόσιας υγείας στους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων, ανακοινώθηκαν κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, τον υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς

κ. Ηλία Τσιαούση και τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Σταμνά.

Ο κ. Εσκίογλου έθεσε με αναλυτικό τρόπο στον κ. Σερέτη όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στην ανάγκη ενδυνάμωσης της σχέσης και της επικοινωνίας τους, ώστε σταδιακά να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα προς όφελος της κοινωνίας. Μάλιστα, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημάρχου Φαρσάλων, ανακοίνωσε πως από το νέο έτος το Κέντρο Υγείας της περιοχής θα έχει παιδίατρο, καθώς και υπηρεσίες φύλαξης, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των εργαζομένων σε αυτό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σερέτης ανταποκρίθηκε θετικά στο να συνδράμει στο βαθμό που του αναλογούν οι αρμοδιότητές του, στην προσπάθεια δημιουργίας ανεξάρτητου τομέα του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, ώστε να επιλυθεί οριστικά και επί της ουσίας το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει κατά καιρούς με επείγοντα περιστατικά.

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε αναλυτικότερα με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Σταμνά, ο οποίος από την πλευρά του αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με την ελλιπή κάλυψη της περιοχής λόγω του υφιστάμενου σχεδιασμού και δήλωσε συμπαραστάτης στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ήδη η νέα δημοτική αρχή Φαρσάλων, ώστε σύντομα η περιοχή να έχει πλήρη κάλυψη από το ΕΚΑΒ με τοπική μονάδα.

Απολύτως θετικοί εξάλλου, εμφανίζονται στο ίδιο αίτημα και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με τον πρόεδρό τους κ. Γιάννη Γούλα να τονίζει την αναγκαιότητα της δημιουργίας ανεξάρτητου τομέα του ΕΚΑΒ στα Φάρσαλα, πρωτίστως για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ίδια την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των συναντήσεων, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχαμε σήμερα ως δήμος Φαρσάλων, δύο πολύ σημαντικές συναντήσεις με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας αλλά και του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή της ΥΠΕ κ. Σερέτη και τον υποδιοικητή κ. Τσιαούση για την άμεση ανταπόκριση σε ότι αφορά την τοποθέτηση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων αλλά και στη φύλαξη του, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό. Χαίρομαι παράλληλα, που η προσπάθειά μας, να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητος τομέας του ΕΚΑΒ στην πόλη μας, ώστε να υπάρχει η αυτονόητη και αποτελεσματική κάλυψη στα επείγοντα περιστατικά, τον βρίσκει σύμφωνο και συμπαραστάτη. Το ίδιο ισχύει και για τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Σταμνά, με τον οποίο είχαμε μία εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, η οποία θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αποδώσει καρπούς σε ότι αφορά το ίδιο θέμα. Ως δημοτική αρχή των Φαρσάλων δε θα πάψουμε στιγμή να συνεργαζόμαστε και να προσπαθούμε ώστε οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας που αξίζουν».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Κωνσταντίνος Δαμιανός, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κ. Ακριβή Σαράφη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ