ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΛΕΥΚΟ ΑΛΛΑ ΛΕΙΠΑΜΕ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…

Δήλωση του εκλεγμένου συμβούλου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Πέτρου Κρίκη σχετικά με την εκλογή νέου προεδρείου και των αντίστοιχων επιτροπών

Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι καμιά ομοφωνία όπως προβλήθηκε από τον κ. Νασιακόπουλο  δεν υπάρχει σε σχέση με την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ΠΕΔΘ και των υπολοίπων εκλεγμένων στο προεδρείο, όπως και τις αρμόδιες επιτροπές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα ψήφιζε υπέρ της εκλογής τους, αλλά θα τοποθετούνταν στο Λευκό. Η χθεσινή μας απουσία από την συνεδρίαση του Δ.Σ. οφείλεται καθαρά στο απαγορευτικό της ώρας (1 το μεσημέρι) για όποιον εργάζεται. Γι’ αυτό  χρειάζεται να εξασφαλίζεται στα πλαίσια της ισότιμης συμμετοχής όλων των εκλεγμένων στο όργανο της ΠΕΔΘ μια ώρα συνεδρίασης που δεν θα αποκλείει κάποιους που δεν έχουν έμμισθες θέσεις αιρετών πχ. δήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, αντιδήμαρχοι κτλ.

Εξάλλου όπως αποδείχθηκε και στη πρόσφατη Γ.Σ. της ΠΕΔΘ, η μόνη κοινή αντίληψη που υπάρχει για τα θέματα της τοπικής διοίκησης αφορά τις παρατάξεις των κκ Νασιακόπουλου (ΝΔ) και  Γκουντάρα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), καθώς συμπλέουν στις βασικές επιδιώξεις του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την τοπική διοίκηση και που έχει σαν στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Ακριβώς όπως θέλουν τους Δήμους οι κυβερνήσεις και η αστική τάξη της χώρας μας. Όπως τους θέλει η ΕΕ, που όλοι πίνουν νερό στο όνομά της και στα προγράμματά της: Να είναι δηλαδή οι Δήμοι ένας βραχίονας υλοποίησης της πολιτικής του κράτους σε επίπεδο πόλης, χωριού, γειτονιάς. Γι’ αυτό στις ομιλίες τους δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας. Αυτών που κινούν την οικονομία, παράγουν τον πλούτο και φορτώθηκαν την 8χρονη κρίση στις πλάτες τους, ενώ τώρα καλούνται να φορτωθούν και νέα βάρη, αυτή τη φορά στο όνομα της «ανάπτυξης για όλους» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση όπως δεσμευθήκαμε και στην Γ.Σ. της ΠΕΔΘ, αναλαμβάνουμε την υποχρέωση απέναντι στο λαό και τη νεολαία, να στηρίξουμε και να προβάλουμε τις ανάγκες τους, στην πάλη ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των κομμάτων που την προωθούν και τη στηρίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ