ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας καλεί  τα σωματεία των εργαζομένων ,των συνταξιούχων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, τους συλλόγους γυναικών και άλλους φορείς της πόλης μας σε σύσκεψη την Τρίτη 26 Νοέμβρη 2019 και ώρα  7:00 μ.μ.  στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά την υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, και τις κινητοποιήσεις και δράσεις που αναπτύχθηκαν και στην πόλη μας ενάντια στη συμφωνία αυτή .

Η συµφωνία  περιλαµβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δηµιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones  στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, «ιπτάµενων κατασκόπων» στο Ακτιο, το λιµάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευµάτων και τη µετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιµαστεί η υποδοµή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο. Η συμφωνία θα συμπαρασύρει τις ένοπλες δυνάμεις σε μεγαλύτερη πρόσδεση στις Αμερικανατοικές αποστολές και αυτό ήδη φαίνεταιαπό την κατ αρχήν συμφωνία της ΝΔ για αποστολή πολεμικού πλοίοιυ στην πολυεθνική δύναμη στον Περσικό  κόλπο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Είναι μεγάλοι οι κίνδυνοι που προκαλούν τόσο η «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» όσο και ο «Στρατηγικός Διάλογος» μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας για την εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στη σύσκεψη της   Τρίτης 26 Νοέμβρη 2019, στην ισόγεια αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Θα γίνει αποτίμηση της μέχρι τώρα δράσης, και προγραμματισμός- συντονισμός για το επόμενο διάστημα , με συνέχιση της συγκέντρωσης υπογραφών, της συζήτησης στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, στους φορείς , με την πανθεσσαλική συγκέντρωση των επιτροπών ειρήνης και μαζικών φορέων στις 7 Δεκέμβρη στο Βόλο  ενάντια στην παρουσία των Αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στη Λάρισα στο Στεφανοβίκειο, το Βόλο.

Καλούμε τα Δ.Σ. των φορέων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής για το συντονισμό της δράσης μας ώστε να δυναμώσουμε την πάλη μας απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με όλους τους φορείς ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στις εξελίξεις, με στόχο την πιο μαζική συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ