ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (ΔΑΚΕ, ΠΕΚ -ΠΑΣΚ) ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, με αφορμή το κείμενο που εξέδωσε η ΕΛΜΕ με κατά πλειοψηφία απόφαση για το προσφυγικό

Με αφορμή την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας για το προσφυγικό την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε νησιά όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος κλπ με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα hotspot των νησιών έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (ΠΑΣΚ) σε ένα κρεσέντο εθνικισμού και ρατσισμού βάζουν θέμα αλλοίωσης φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικών χαρακτηριστικών, κίνηση εσκεμμένη προκειμένου να αφήσουν στο απυρόβλητο τις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ του ΝΑΤΟ .

Όμως η συγκεκριμένη πλειοψηφία κουβέντα δε λέει για τις αιτίες της προσφυγιάς, για τους πολέμους που την προκαλούν, για τις επεμβάσεις των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, για τη συμφωνία, την υπογραφή και εφαρμογή των αποφάσεων της ΕΕ που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Τους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς ενέργειας που έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, που διαιωνίζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αποτελούν την αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Οι Έλληνες ξέρουμε από προσφυγιά και μετανάστευση. Καταλαβαίνουμε τον πόνο της. Ακόμη και σήμερα χιλιάδες νέοι αναγκάζονται να ξενιτευτούν

Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας και μετανάστης, κανείς δεν εγκαταλείπει την πατρίδα του αν νιώθει ασφαλής, αν απολαμβάνει μια ζωή χωρίς πόλεμο, φτώχεια, μιζέρια και εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να λύσει το Μεταναστευτικό υπηρετώντας με συνέπεια τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή της Ασίας και της Μεσογείου και εμπλέκει όλο και περισσότερο το Μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις.

Η ΑΣΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς τους μαθητές μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις φωνές, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν οι “Μόριες” – κέντρα κράτησης – hot spots, που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών στα νησιά και τον Έβρο. Να μη δημιουργηθούν νέες.

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα. Όχι στη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά. Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας, σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα και στη συνέχεια στις χώρες πραγματικού προορισμού τους ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ.

Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά. Να εναντιωθούμε στην επέκταση της συμφωνίας για τις βάσεις, να μην αποδεχτούμε η χώρα μας να συνεχίσει να γίνεται ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εναντίον άλλων λαών. Να απαιτήσουμε να σταματήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία, όπου για 9 χρόνια μακελεύουν τον λαό της, να μη γίνει καμία αλλαγή συνόρων. Οι λαοί κάθε χώρας έχουν το δικαίωμα να λύσουν μόνοι τους τα ζητήματα που τους αφορούν.

Μιλάμε με τους μαθητές μας στην τάξη για τις αιτίες του πολέμου και της προσφυγιάς, καλλιεργούμε τις αξίες τις φιλίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς! Η διαφορετική φυλή, η θρησκεία και ο πολιτισμός δεν είναι ο αντίπαλός μας. Αντίπαλός μας είναι οι “μεγάλοι” αυτού του κόσμου που διαλύουν χώρες και λαούς για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς. Είναι το ΝΑΤΟ, η ΗΠΑ και η Ε.Ε.!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ