ΤΟ 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας συνεχίζοντας  την συμμετοχή του στο πρόγραμμα με τίτλο “Sustainability Empowered by Young Europeans”, ΚΑ2 Erasmus+, βρέθηκε με μια αποστολή 5 μαθητών, των Σωτήρη Ντάνγκα, Θεοδώρα Παπακώστα, Σταύρο Δημόπουλο, Αντώνη Γούτα και  Αλέξανδρο Κοτζαμάνη, καθώς  και 2 εκπαιδευτικών, της διευθύντριας, Ευαγγελίας Ψαρρού και του μαθηματικού, Αβραάμ Ζιώγα , στο West Lothian College, στο Livingston της Σκωτίας από τις 28-10-2019 έως τις 01-11-2019.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά διακρατική συνεργασία μεταξύ του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας  και σχολείων από  την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Δανία, και το  West Lothian College από τη Σκωτία που ως σκοπό έχει οι νέοι της Ευρώπης να υιοθετήσουν τις βέλτιστες πρακτικές ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος προς ένα πιο βιώσιμο εκπαιδευτικό σύστημα και περιβάλλον. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 14-19 ετών και θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2020.

Αντιπροσωπείες του σχολείου μας έχουν ήδη επισκεφθεί τη Γερμανία και την Ισπανία, ενώ και το σχολείο μας έχει ήδη υποδεχθεί μαθητές από τις παραπάνω χώρες, στη Λάρισα.

Στο West Lothian College έγινε προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών για θέματα αειφορίας  και τη σημασία της φροντίδας του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής μας στη Σκωτία, εκτός από τη συνεργασία των μαθητών μας με τους μαθητές των άλλων χωρών και τη συμβολή τους στον κοινό σκοπό του προγράμματος, οι μαθητές, μεταξύ άλλων, ξεναγήθηκαν στους χώρους του West Lothian College , στο Εδιμβούργο, στη Βουλή της Σκωτίας, και στο Fife Kinghorn.Ιδιαίτερο χρώμα στην επίσκεψή μας στη Σκωτία έδωσε το γεγονός ότι το διάστημα της παραμονής μας εκεί οι Σκωτσέζοι γιόρταζαν το Halloween.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ