ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΛΜΗΡΗ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΛΕΩ ΣΥΡΙΖΑ

Η χθεσινή παρέμβαση του Χρήστου Κέλλα στη συζήτηση που γίνεται στη Βουλή

«Η συνταγματική αναθεώρηση θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως μια μακρόπνοη εθνική στρατηγική για ένα αποτελεσματικό Κράτος, που θα εγγυάται το μέλλον των επόμενων γενεών. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού η τότε ισχνή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτευόταν, ουσιαστικά, τη Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επερχόμενων εκλογών και έτσι, μία μεγάλη ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη,

δεσμεύοντας, πρακτικά, τη χώρα για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Επικριτικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην ομιλία του στη Βουλή, για την συνταγματική αναθεώρηση ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος  Κέλλας, ο οποίος, ωστόσο, συνεχάρη την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, “η οποία παρήγαγε σημαντικό έργο, αφού τα ευάριθμα σημεία σύγκλισης, που περιλαμβάνονται στο υποβληθέν σχέδιο αναθεώρησης, ενισχύουν το κοινωνικό κράτος, τη δημοκρατία, την πολιτική σταθερότητα και τη λογοδοσία”.

Αναλύοντας τα παραπάνω, ο Λαρισαίος πολιτικός επικεντρώθηκε στα παρακάτω άρθρα:

Το άρθρο 21, το οποίο ορίζει πως  “το κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος”.

Το άρθρο 54, “που έχει μεγάλη σημασία για το Έθνος και στο οποίο προβλέπεται το δικαίωμα ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού καθώς και εκλογικές περιφέρειες του απόδημου Ελληνισμού, γεγονός, που συνιστά προσωπική επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που διασφάλισε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων”.

Το άρθρο 32, “με το οποίο μπαίνει ένα τέλος στην πολιτική ομηρεία των κυβερνήσεων και στη διατάραξη των εκλογικών κύκλων, μέσω της αποσύνδεσης της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την προσφυγή στις κάλπες”.

Το άρθρο 62, με το οποίο “η βουλευτική ασυλία περιορίζεται και αφορά μόνο τα βουλευτικά καθήκοντα και την πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή”.

Τα “Όχι” του ΣΥΡΙΖΑ που μας κρατούν ομήρους

Στην ομιλία του ο κ. Κέλλας αιτιολόγησε γιατί “στην προτείνουσα Βουλή χάθηκαν μία σειρά από ρυθμίσεις, που θα εισέφεραν στον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της Πατρίδας μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις στον 21ο αιώνα”.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Καταρχάς, είχαμε προτείνει την κατοχύρωση της οικονομικής ελευθερίας και του ανόθευτου ανταγωνισμού για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων,  σε συνδυασμό με τον κρατικό παρεμβατισμό για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισόρροπη ανάπτυξη.

Ακόμη, είχαμε εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου 24, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, διασφαλίζοντας υδάτινους πόρους και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Και, τέλος, είχαμε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, υποστηρίζοντας την αναθεώρηση του άρθρου 16!

Οι συγκεκριμένες προτάσεις απορρίφθηκαν, στερώντας από την κοινωνία και την οικονομία μία σταθερή βάση, προκειμένου να αναπτύσσονται ελεύθερα και απρόσκοπτα με γνώμονα το διεθνές περιβάλλον και όχι το παρελθόν!».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Χρ. Κέλλας, επεσήμανε:

«Η Κυβέρνησή μας, προχωρά στην ανασυγκρότηση της διοίκησης και φέρνει διαρκώς νομοθετήματα, που συνιστούν τα εχέγγυα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και για ένα κράτος που καθίσταται μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο ισχυρό και σύγχρονο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ