ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Ανακοίνωση στήριξης του Δημήτρη Κατρινάκη, του 22χρονου φοιτητή που συνελήφθη κατά την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, εξέδωσαν οι πρώην καθηγητές του. Σε κείμενο που συνυπογράφουν οι 14 καθηγητές του 8ου Λυκείου Ηρακλείου, στο οποίο φοίτησε ο νυν φοιτητής Ιατρικής, εμφανίζονται βέβαιοι για την αθώωσή του ενώ τονίζουν ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η είδηση της σύλληψης και προσαγωγής του Δημήτρη Κατρινάκη, απόφοιτου του σχολείου μας πρόσφατα, από την αστυνομική αρχή, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη. Για όλους εμάς που παρακολουθούμε τη φοιτητική του πορεία ο Δημήτρης έχει ταυτιστεί με τον ανήσυχο νέο και ενεργό πολίτη που τον κινητοποιεί το όραμα μιας δικαιότερης και ευρύχωρης κοινωνίας. Ο Δημήτρης στη συνείδηση όλων μας είναι ταυτισμένος με την εθελοντική προσφορά στους αδύναμους και πάσχοντες αυτού του κόσμου.

Για όλους εμάς η φοιτητική του διαδρομή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική αφού ήδη από τα μαθητικά του χρόνια θυμόμαστε τον έφηβο Δημήτρη, εκτός από τις εξαιρετικές μαθητικές του επιδόσεις και την ακόρεστη βιβλιομανία του, να διακρίνεται με την παρουσία του και να δίνει ουσιαστική διάσταση στο θεσμό των μαθητικών κοινοτήτων, να μετέχει σε ατέρμονες διαλογικές συζητήσεις που συνήθως προκαλούσε ο ίδιος γύρω από ποικίλα ζητήματα, με το πάθος του έφηβου αφενός, με το σεβασμό στη διαφορετική άποψη αφετέρου, στοιχεία μιας πρώιμης ωριμότητας που τον καθιστούσαν ξεχωριστό μέλος της σχολικής μας κοινότητας.

Είμαστε βέβαιοι πως η ελληνική πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανά της θα επιτρέψει την επιστροφή του Δημήτρη στην κοινωνία χωρίς καμιά σκιά, χωρίς κανένα στίγμα. Εξάλλου, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από τους Δημήτρηδες αυτού του κόσμου.

Καθηγητές του Δημήτρη από το 8ο Λύκειο Ηρακλείου

Λάμπρου Παναγιώτης

Κόμης Γεώργιος

Μουντράκης Γεώργιος

Καλογεράκης Μιχαήλ

Γουρνιεζάκη Ελένη

Δηλάρης Κώστας

Πετράτος Αντώνης

Επιτροπάκη Μαρία

Θώμου Ήβη

Ταμπουρατζή Ζαχαρένια

Χανιωτάκη Αργυρώ

Κτιστάκης Γιώργος

Γεραρχάκη Άρτεμις

Κανάκη Βίκυ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ