ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ

Μια πρωτόγνωρη διαδικασία βίωσαν εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι του 2ου Σ.Δ.Ε. Λάρισας. Ειδικοί και τεχνικοί εταιρείας βιοκαθαρισμών και απολυμάνσεων μίλησαν στο προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους για τα μικροβιακά φορτία (βακτηρίδια, μύκητες κ.α.), ακάραια και άλλους μικροοργανισμούς με τα οποία …ζούμε καθημερινά.

Οι ομιλητές, Αθανάσιος Τσακίρης (διευθυντής της εταιρείας «Σβούρα») και Κατερίνα Ράπτη (υπεύθυνη επιστήμονας) αξιοποιώντας τη γνώση και την πολυετή εμπειρία τους, αναφέρθηκαν στους κινδύνους από την συμβίωση με αυτούς τους οργανισμούς και ρύπους που είναι αόρατοι με τα μάτια μας.  Επικεντρώθηκαν στα αντικείμενα, στα οποία συγκεντρώνονται περισσότερα μικρόβια και ακάραια, όπως στρώματα, χαλιά, καρέκλες, κουρτίνες κ.α. και έδωσαν συμβουλές για την μικρότερη δυνατή επιβάρυνσή τους.

Τέλος, οι δύο ομιλητές έκαναν λόγο για τις μεθόδους καθαρισμών (απορρύπανσης, απολύμανσης και εξυγίανσης).  Ακολούθως, παρουσία εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων έκαναν επίδειξη – εφαρμογή βιοκαθαρισμού στο σχολείο. Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι η εταιρεία «Σβούρα» στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης  ανέλαβε να βιοκαθαρίσει δωρεάν τα δεκάδες καθίσματα όλων των χώρων του 2ου ΣΔΕ Λάρισας.