ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 3ο Δ.Σ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δ. Σ. Αμπελώνα έγινε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, με την οποία η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Παρουσιάστηκαν βίντεο και κείμενα και εικόνες τα οποία επιμελήθηκαν οι καθηγητές πληροφορικής κ. κ. Νίκος Μαράτος και Χριστίνα Τσιντζιράκου. Την μετάφραση έκανε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Ειρήνη Θεοδώρογλου.
Σήμερα, δεκαετίες μετά την υπογραφή της Σύμβασης, τα δικαιώματα των παιδιών εξακολουθούν να καταστρατηγούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, με μεγάλο ποσοστό παιδιών να αποτελούν θύματα ενόπλων συρράξεων και φτώχειας, να πεθαίνουν από ασθένειες, που σε πολλές περιπτώσεις είναι πλέον ιάσιμες, να στερούνται οικογενειακής φροντίδας, σχολικής εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας και ευημερίας, να γίνονται αντικείμενο διαφορετικών μορφών εκμετάλλευσης.
Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών, υλοποιήθηκε η παραπάνω δράση για να έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να ενημερωθούν για τις συνθήκες διαβίωσης ενός μεγάλου ποσοστού παιδιών παγκοσμίως, καθώς και να δραστηριοποιηθούν για την επίτευξη της ευημερίας και της ασφαλούς διαβίωσής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ