ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο Χρήστος Κέλλας, για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση είχε κλειστεί από καιρό, καθώς ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά τις εργασίες της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην οποία προεδρεύει ο Λαρισαίος πολιτικός. Ο κ. Κέλλας ενημέρωσε λεπτομερώς τον Πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής,

ενώ αναμένεται και η σύσταση Διυπουργικής για την Οδική Ασφάλεια, στην οποία θα προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα αποτελεί κυβερνητικό στοίχημα.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν ζητήματα, που απασχολούν το Νομό Λάρισας, από το μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις του στην τουριστική ανάπτυξη των παραλίων, μέχρι τα αγροτικά, καθώς ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να “πάρει” κλίμα από τον κάμπο και τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγούς, ο Λαρισαίος πολιτικός μετέφερε το αίτημά τους για μείωση του κόστους παραγωγής και επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο.

Ο κ. Κέλλας, μετέφερε, ακόμη, στον Πρωθυπουργό το θετικό κλίμα που δημιούργησε στον πρωτογενή τομέα η Συμφωνία γεωγραφικών ενδείξεων με την Κίνα, με την οποία προστατεύεται απόλυτα η ελληνικότητα της φέτας (χάρη και στις πρωτοβουλίες του ελληνικού ΥΠΑΑΤ), σε συνδυασμό με την επικείμενη κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα επιστραφεί στους οινοπαραγωγούς ο προπληρωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί.

Τέλος, η μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, που θα δώσει ανάσα ζωής στον θεσσαλικό κάμπο που απειλείται με ερημοποίηση, αποτέλεσε κεντρικό θέμα της συζήτησης των δυο ανδρών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την αντιμετωπίζει θετικά και να προαναγγέλει σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Εμφανώς ικανοποιημένος από το κλίμα της συνάντησης, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

“Είχα μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι κοντά στα προβλήματα των ανθρώπων της υπαίθρου και της ελληνικής περιφέρειας.

Η κυβέρνησή μας, με στοχευμένες πολιτικές, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής στην ελληνική κοινωνία, για να δημιουργηθούν νέες δουλειές, να ανασάνει η μεσαία τάξη και να ξαναβρεί την ελπίδα της η νέα γενιά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ