ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ που ζητά να μην υπάρχει καμία εμπλοκή και διευκόλυνση στα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών

“Τη γενικευμένη εμπλοκή σε όλα τα επίπεδα στα σχέδια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή και την παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων ήρθε να επιβεβαιώσει η στρατιωτική άσκηση που έλαβε χώρα την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας”, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το σενάριο της άσκησης ήταν το εξής : “Ένας στρατιώτης της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που βρίσκεται στο Στεφανοβίκειο, τραυματίζεται και μεταφέρεται με ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Μέλη του ΕΚΑΒ Λάρισας αναλαμβάνουν εν συνεχεία τη διακομιδή του, ώστε να φθάσει το συντομότερο δυνατό για περίθαλψη στο νοσοκομείο.”

“Η άσκηση αυτή επιβεβαιώνει ότι μαζί με την μετατροπή της περιοχής σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση με τα drones στην 110 ΠΜ, και τα αμερικάνικα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της ελληνοαμερικάνικης Αμυντικής Συμφωνίας , ταυτόχρονα διαθέτεται κάθε είδους υποδομή , ακόμα και τα νοσοκομεία , για την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Ταυτόχρονα γίνεται φανερό ότι προσφέροντας «γη, αέρα και νερό», στους ιμπεριαλιστές δεν εξασφαλίζεται η ειρήνη, η σταθερότητα, η  ασφάλεια στην περιοχή. Τα αμερικανικά ορμητήρια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα, προφανώς γίνονται στόχος των «αποφασισμένων αντιπάλων». Εξ ου και ο “τραυματισμός” του Αμερικάνου στρατιώτη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ο ζήλος που δείχνουν οι αστικές κυβερνήσεις για την “περίθαλψη και φροντίδα” των ΝΑΤΟικών φονιάδων, την ώρα που για την υγεία του λαού δεν κάνουν τίποτα, αντίθετα συντηρούν την σημερινή άθλια κατάσταση για ασθενείς και υγειονομικούς.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της στους οξυμένους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή όχι μόνο δεν συντελούν στην προστασία του ελληνικού λαού από επικίνδυνες περιπέτειες, όπως προπαγανδίζεται από ολόκληρο τον αστικό κόσμο, αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους Η ανάδειξη της χώρας σε κρίσιμο «μεντεσέ» για την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών την καθιστά ορμητήριο και ταυτόχρονα στόχο, για την υπεράσπιση των μονοπωλίων της μίας ή της άλλης πλευράς. Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κινδύνων σε μια πιθανή ανάφλεξη στην περιοχή, που σήμερα είναι πολύ πιο ορατή.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή και σε όλη τη χώρα. Να πάρουν μέρος στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στο δημαρχείο Βόλου. Το αίτημα της απεμπλοκής από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αποκτά ζωτική σημασία για το λαό”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ