ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΌΧΙ ΣΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στα  νέα μέτρα για το προσφυγικό που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,   και στην προωθούμενη βάρβαρη αντιμετώπιση των προσφύγων, καταγγέλλοντας παρόμοιες πρακτικές οι οποίες και την χώρα μας εκθέτουν και αρνητικά μόνο αποτελέσματα μπορεί να έχουν.

Η Κυβέρνηση εγκλωβισμένη στο πεδίο που καλλιέργησε η ίδια για να ικανοποιήσει τα ακραία στοιχεία που την περιστοιχίζουν, ενεργεί υπό πανικό και με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο.

Υιοθετεί τις πλέον απλουστευτικές προσεγγίσεις, προερχόμενες από έναν ιδιότυπο λαϊκισμό εθνικιστικής κοπής, που ενισχύει μισαλλόδοξες απόψεις και συμπεριφορές.

Τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα που θέλει να δημιουργήσει, θα γίνουν αναπόφευκτα κολαστήρια, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν την απασχολεί καθόλου.

Συνεχίζει ακάθεκτη το σκληρό και απάνθρωπο δρόμο που έχει χαράξει, έχοντας ως στόχο να στείλει το δικό της αποτρεπτικό μήνυμα στους πάντες, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις ακροδεξιές της συνιστώσες που τείνουν να καταστούν κυρίαρχες.

Η κυβέρνηση τεχνηέντως και εκ του πονηρού βαπτίζει τους αιτούντες και αιτούσες άσυλο παράνομους μετανάστες και αμφισβητεί ακόμη και τις επιστημονικές γνωματεύσεις με απριόρι νομοθετική κατάργησή τους, ξεπερνώντας κάθε όριο.

Ο Συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Νίκος Πουτσιάκας δήλωσε σχετικά: 

«Η Κυβέρνηση ενάντια σε βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου εξαντλεί καταχρηστικά κάθε όριο αυστηρότητας σε κατατρεγμένους ανθρώπους παρουσιάζοντας τους ως δυνητικούς εγκληματίες, ενώ παράλληλα απαλλάσσει, και με τη βούλα, τους συντελεστές κάθε είδους διαφθοράς και σωρεία εγκληματιών του λευκού κολάρου.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., χωρίς να το κρύψει άλλωστε, ήρθε να επιβάλει την τάξη με κάθε μέσο, αλλά μόνο εις βάρος των αδυνάτων και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ