ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στην ίδρυση συνεταιρισμού προχωρούν κτηνοτρόφοι μέλη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου, όπως τονίστηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εμμανουήλειο στην οποία οι εκπρόσωποι της εταιρείας Αγρομηχανική Βόλου, παρουσίασαν στους συγκεντρωθέντες τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την ίδρυση του συνεταιρισμού ο οποίος στη συνέχεια θα μετεξελιχθεί σε ομάδα παραγωγών.

Το νέο σχήμα θα ονομάζεται συνεταιρισμών γαλακτοπαραγωγών Τυρνάβου και σε αυτόν μπορούν να γίνουν μέλη κτηνοτρόφοι της περιοχής. Οι εγγραφές μελών που ξεκίνησαν θα διαρκέσουν δύο μήνες και μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και την αναγνώρισή του θα δημιουργηθεί η ομάδα παραγωγών.

Το αντικείμενο θα είναι η συγκέντρωση και η πώληση γάλακτος ύστερα από συνολική διαπραγμάτευση, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους της περιοχής να διαπραγματευτούν από καλύτερη θέση το προϊόν τους.

Στους αμέσως επόμενους στόχους είναι η καθετοποίηση της παραγωγής μέσα από τη δημιουργία και λειτουργία τυροκομικής – γαλακτοκομικής μονάδας.

Στη σημασία της ίδρυσης του συνεταιρισμού και της ομάδας παραγωγών στη συνέχεια αναφέρθηκε χθες στη σύσκεψη ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Αργύρης Μπαϊραχτάρης, καλώντας τους συναδέλφους του να αγκαλιάσουν το εγχείρημα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com