ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με θρησκευτική κατάνυξη και σε ένα ιδιαίτερο τελετουργικό πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο της ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους, στη Λάρισα.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τη λιτανεία των ιερών λειψάνων τρεις φορές γύρω από τον ναό για να ακολουθήσει το τελετουργικό της εισόδου σε αυτόν, ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης, η τοποθέτηση των ιερών λειψάνων στο «φυτό» της, η σφράγισή του με κηρομαστίχη και η έκπλυση της Αγίας Τραπέζης.

Ακολούθησε το μύρωμα με Άγιο Μύρο, το σκούπισμα με καινούρια αντιμήνσια, της ένδυσης με το κατασάρκιο και την στολής, το άναμμα της κανδήλας της Αγίας Τραπέζης και ο καθαγιασμός του Ναού στις τέσσερις πλευρές του με το σφράγισμα με το μονόγραμμα του Χριστού.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι τα ιερά εγκαίνια ενός Ναού αποτελούν γεγονός μείζονος σημασίας για την τοπική Εκκλησία και όχι μόνον.

«Το ιερό θυσιαστήριο είναι η ανεξάντλητη πηγή δυνάμεως και χάριτος του ανθρώπου, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει και να υπάρξει ως πρόσωπο και εικόνα Θεού, καθώς η Θεία Ευχαριστία, η οποία τελεσιουργείται εντός της Θείας Λειτουργίας που τελείται εν τω Ναώ, τρέφει τον άνθρωπο και τον κόσμο όλο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιερώνυμος, ενώ πλήθος πιστών παρακολούθησε την τελετή.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ