ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΙΕΤΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Απογοήτευση μα και αγανάκτηση κυριάρχησαν το πρωί της Κυριακής στο Επιμελητήριο Λάρισας, όπου δεκάδες πρώην εργαζόμενοι των Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ πήραν μέρος σε ενημερωτική συνάντηση με τον σύνδικο Άγγελο Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να λάβουν γνώση σχετικά με τη διανομή των χρημάτων που τους οφείλονται μετά και την πτώχευση της γνωστής αλυσίδας.

Σε μια δαιδαλώδη και χρονοβόρα νομική διαδικασία που ακολουθείται οι εκτιμήσεις μόνο ευοίωνες δεν είναι, καθώς ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως η διανομή των χρημάτων μπορεί να γίνει ακόμη και σε βάθος διετίας, με δεδομένο το γεγονός πως μετά και την απόρριψη των ανακοπών που κατατέθηκαν έχουν ασκηθεί εφέσεις που στην καλύτερη περίπτωση θα εκδικασθούν το 2020, ενώ σε περίπτωση που κατατεθεί έφεση και από το ελληνικό δημόσιο (υπάρχει σχετική προθεσμία μέχρι και το Μάρτιο του ’20) η συνεκδίκασή τους οδηγεί στην έκδοση απόφασης το καλοκαίρι του 2021!

Θυμίζουμε πως από τους μέχρι τώρα πλειστηριασμούς στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων συγκεντρώθηκαν 3 εκ. ευρώ, ενώ την άνοιξη αναμένεται να τεθούν σε πλειστηριασμό και τα καταστήματα της Γιάννουλης και της Φαλάνης, ωστόσο χρήματα δεν πρόκειται να διανεμηθούν αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση.

«Αγκάθι» στην όποια εξέλιξη είναι ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον οποίο σε ανάλογες περιπτώσεις διανομής χρημάτων προηγούνται οι τράπεζες με ποσοστό 65% και ακολουθούν οι εργαζόμενοι, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο, οι προμηθευτές κλπ., με τον κ. Θεοδωρόπουλο να καθιστά σαφές πως «πριν τη λήξη του νομικού σκέλους δεν πρόκειται να γίνει καμία διανομή χρημάτων», ενώ αγανακτισμένοι οι εργαζόμενοι που περιμένουν ήδη μια 5ετία για τη διανομή των χρημάτων έκαναν λόγο για «σκοπιμότητες» τονίζοντας πως θα διεκδικήσουν τα χρήματά τους μέχρι τέλους.

Σημειώνεται πως τις εξελίξεις παρακολουθεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ ο σύνδικος αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα σε νέα ενημερωτική συνάντηση με πρώην εργαζόμενους της αλυσίδας, αυτή τη φορά σε αίθουσα του ΕΚΛ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο μεσοδιάστημα από το κλείσιμο της επιχείρησης δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά στο κλάδο του εμπορίου και αποτελούν μέλη του συλλόγου υπαλλήλων- εμποροϋπαλλήλων που ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη πρώην εργαζομένων παρουσία των νομικών τους συμβούλων και εκπροσώπου της βουλευτή Λάρισας του ΚΙΝΑΛ Ευ. Λιακούλη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκε η σημερινή κατάσταση, αναδείχθηκε το πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με τις προτεραιότητες των τραπεζών για τα χρήματα που οφείλει η πτωχευμένη επιχείρηση και τονίστηκε ότι θα πρέπει να κατατεθεί τροπολογία ειδικά για τους πρώην εργαζόμενους ώστε να έχουν προτεραιότητα στα χρήματα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ