ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ Η “ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ”

Στην συνοικία του Αγίου Θωμά βρέθηκε το Σάββατο αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης “Ορμή Ανανέωσης” αποτελούμενη από τους Νίκο Γαμβρούλα, Αχιλλέα Λώλο, Δημήτρη Αδάμο, Θανάση Γκουρομπίνο, Θανάση Μπουλογιάννη και Γεωργία Φλώρου. Εκεί συναντήθηκαν

με τον πρόεδρο του ΜΕΣ Αγ. Θωμά κ. Χρήστο Γκουρομπίνο, τον πρόεδρο του ΜΕΣ εργατικών κατοικιών Αγ. Θωμά κ. Μιχάλη Μπακατσή, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου κ. Νίκο Κωστούλα, αλλά και με πολίτες με τους οποίους πραγματοποίησαν πολύωρη περιοδεία στην συνοικία.

Η Ορμή Ανανέωσης ενημερώθηκε για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και πραγματοποίησε αυτοψία στα σημεία όπου παρουσιάζονται τα σημαντικότερα από αυτά. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής προβλήματα όπως καταγράφηκαν:
Το κτίριο όπου στεγάζεται ο Μορφωτικός Σύλλογος και πραγματοποιούνται πολλές δραστηριότητες όπως μαθήματα χορού, zumba, μαθήματα μουσικής, δανειστική βιβλιοθήκη κτλ και καθημερινά βρίσκονται εκεί δεκάδες παιδιά, έχει υποστεί διάβρωση στην στέγη και μπάζει με νερά κάθε φορά που βρέχει.
Δίπλα από το ΚΑΠΗ, υπάρχει ανενεργή αίθουσα, την οποία ο σύλλογος επιθυμεί να αξιοποιήσει και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες η αίθουσα δεν διατίθεται προς χρήση.
Το 26ο Δημοτικό το οποίο συστεγάζεται με το περίφημο 29ο Νηπιαγωγείο (ναι αυτό με το κοντέινερ) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς αυτές δεν επαρκούν και όλα δείχνουν πως τα αμέσως επόμενα χρόνια πολλά από τα παιδιά δεν θα μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο.
Τα πεζοδρόμια σε πολλές περιοχές είναι πλήρως κατεστραμμένα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται γύρω από το σχολείο(!!!), όπου τα πεζοδρόμια έχουν καθίσει τελείως και είναι πολύ επικίνδυνα για τους πεζούς (κυρίως παιδιά)!
Εντός του σχολείου ένα μεγάλο δέντρο βρίσκεται επάνω σε κολόνα της ΔΕΗ (δεν χρειάζεται να αναφερθούν οι κίνδυνοι).
Δρόμοι χρειάζονται άμεσα επιδιορθώσεις και ειδικά δρόμοι κάθετοι της οδού Αβδήρων (Κορυτσάς, Καμίας, Προύσης) είναι τελείως κατεστραμμένοι και απαιτούνται άμεσα ασφαλτοστρώσεις.
Το οικόπεδο επί των οδών Κουφοδήμου και Σκυλλάκου δεν αξιοποιείται, ενώ θα μπορούσε να γίνει ένας χρηστικός δημόσιος χώρος.
Επί της οδού Βεργίνας, το οδόστρωμα χρίζει άμεσης ασφαλτόστρωσης καθώς για δεκάδες μέτρα ο δρόμος είναι τελείως κατεστραμμένος.
Επί της οδού Ιωαννίνων τα πεζοδρόμια σε πάρα πολλά σημεία είναι κατεστραμμένα ή δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι πεζοί να αναγκάζονται να περπατούν επάνω στον δρόμο, δίπλα στα αυτοκίνητα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.
Μεγάλο μέρος της συνοικίας, βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως με αποτέλεσμα να ανακόπτεται ενδεχόμενη ανάπτυξη της περιοχής.
Κλαδιά δέντρων που κόπηκαν από την υπηρεσία πρασίνου, βρίσκονται παρατημένα στην συνοικία για πολλές εβδομάδες και κανείς δεν ξέρει πότε θα μαζευτούν.
Αυτά είναι ίσως τα σημαντικότερα από μια σειρά προβλημάτων που καταγράφηκαν. Είναι φανερό πως η συνοικία του Αγίου Θωμά χρειάζεται άμεσα αναβάθμιση και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αδιαφορεί άλλο γι αυτό.
Η Ορμή Ανανέωσης τονίζει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους όλων των συνοικιών και χωριών του Δήμου, θα ενημερώνεται συνεχώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα πιέζει για την επίλυση τους με προτάσεις της προς την δημοτική αρχή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ