239 ΝΕΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνολικά 239   μικρές και μικρομεσαίες  τουριστικές επιχειρήσεις  στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσουν  τα νέα επενδυτικά τους σχέδια, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και  από πόρους του Προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου με στόχο την «ίδρυση και λειτουργία νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων» ξεπέρασε κάθε προσδοκία

σε επίπεδο Θεσσαλίας αλλά και πανελλαδικά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανταποκρινόμενη στο αυξημένο ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου, αποφάσισε να  προχωρήσει σε αύξηση του προϋπολογισμού του Προγράμματος, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης επιπλέον 17,7 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που επιτρέπει σε 110 ακόμη μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού, σε όλη τη Θεσσαλία  να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να χρηματοδοτηθούν για τα νέα τους επενδυτικά  σχέδια.

«Είναι πολύ σημαντικό» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός ότι το πρόγραμμα αφορά πολύ μικρές, μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές μονάδες. Η  αύξηση του προϋπολογισμού κατά 17,7 εκατ. ευρώ, δημιουργεί  μόχλευση στην τοπική οικονομία καθώς  οδηγεί σε επενδύσεις 35,5 εκατομμυρίων ευρώ. Επιπλέον, δημιουργούμε  νέες θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση και βελτιώνουμε το τουριστικό προϊόν και το συνολικό επίπεδο των  υποδομών και υπηρεσιών τουρισμού, που για τη Θεσσαλία αποτελεί τομέα στρατηγικής».

Να σημειωθεί ότι ο  επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 25.000  έως 400.000 ευρώ.

Εξ άλλου όπως ανακοίνωσε ο κ. Αγοραστός, αρχίζει το επόμενο διάστημα η αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο των 2 προσκλήσεων  συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, με 10 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις υφισταμένων επιχειρήσεων,  ύψους από 80.000 έως 400.000 ευρώ, με επιδότηση από 50% έως 60% σε περίπτωση που κάνουν νέες προσλήψεις. Με άλλα 10 εκατ. ευρώ  ενισχύονται  επενδύσεις νέων επιχειρήσεων, που δεν έχουν κλείσει τρεις χρήσεις λειτουργίας,  με επιδότηση από 60% έως 70% σε περίπτωση νέων προσλήψεων. Προτεραιότητα δίνεται σε επενδύσεις του αγροδιατροφικού συμπλέγματος, στην ενέργεια, το περιβάλλον, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες υγείας, τα μέταλλα και τα δομικά υλικά. Από την  Περιφέρεια Θεσσαλίας εκχωρούνται 60 εκατ. ευρώ στον ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσου Φορέα  του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσει στις εντάξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ