ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!

Χαιρετισμός του Μ. Χαρακόπουλου σε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα του στην Ξάνθη

«Το έργο του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή παραμένει ζωντανό όσες δεκαετίες κι αν περάσουν. Η σφραγίδα που έβαλε στη σύγχρονη Ελλάδα, με την πολιτική της συμφιλίωσης και τον εξευρωπαϊσμό της χώρας, θα μείνει ανεξίτηλη και στο μέλλον. Η προσωπικότητά του, το εθνικό του όραμα και οι πολιτικές του επιλογές παραμένουν για όλους μας μια πολύτιμη παρακαταθήκη

και οδηγό στον δικό μας πολιτικό βίο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πλατεία Διοικητηρίου της Ξάνθης. Την εκδήλωση την διοργάνωσαν το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και ο Σύλλογος «Διάδοσης και ανάπτυξης της πολιτικής κληρονομιάς του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή», και σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, και αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε επίσης ότι «γι’ αυτό που ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν η αποφασιστικότητά του να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα αναπτυγμένη οικονομικά, με κοινωνική ειρήνη, χωρίς ακραίες πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενταγμένη στην ομάδα των πιο προοδευμένων χωρών της Ευρώπης.

Για να αναλογιστούμε την επιτυχία του θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας τόσο τις δύσκολες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που ταλάνιζαν τον τόπο κατά την πρώτη επταετία που κυβέρνησε, όσο και το πολιτικό κλίμα που επικρατούσε μετά την πτώση της δικτατορίας. Απέναντι σε όλες αυτές τις αντιξοότητες και τις αντιθέσεις, ο Καραμανλής κατάφερε και την εθνική συμφιλίωση να κάνει πράξη και την Ελλάδα να βάλει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Απέναντι σε αυτή την τεράστια πολιτική μορφή οφείλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης που άνοιξε ο ίδιος, διδασκόμενοι πάντοτε από τις δικές του επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές σοβαρότατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ