ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΥΛΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ η Γόνη Γανοχωρίτου Τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας της ΝΔ

«Το παρόν δεν είναι ένα εν δυνάμει παρελθόν. Είναι η στιγμή της επιλογής και της δράσης».
Χρησιμοποιώντας τα λόγια της Σιμόν Ντε Μποβουάρ γιορτάζουμε και φέτος άλλη μία Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Γυναικείου Φύλου.

Άραγε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να σταματήσει αυτός ο θλιβερός εορτασμός;

Βία, ο απόλυτος εξευτελισμός, η καταστροφική ενέργεια που οπλίζει το χέρι του θύτη για να ξεσπάσει σε ένα ανυπεράσπιστο θύμα.

25 Νοεμβρίου… Κάθε χρόνο λέμε STOP, κάθε χρόνο λέμε <<Μίλα>>, κάθε χρόνο την ίδια μέρα φωνάζουμε για να το ξεχάσουμε την αμέσως επόμενη.

Βία, οι μορφές της είναι άπειρες , οι συνέπειες τρομακτικές.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι καταγγελίες γυναικών πασχόντων από κάθε μορφή βίας. Εμείς ως γυναίκες πρέπει να ενωθούμε σαν μια γροθιά. Έχουμε αποδείξει την ανωτερότητά μας, έχουμε αποδείξει την υψηλή νοημοσύνη μας και δεν μας αρμόζει σε καμία περίπτωση να εξακολουθούμε να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας χειραγωγεί, να υβρίζει και να ασκεί επάνω μας οποιαδήποτε μορφή εξευτελισμού.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, ιδρύοντας την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, μέσω της οποίας οι προτάσεις για την ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας του Γυναικείου φύλου θα υλοποιηθούν, ώστε να αισθανόμαστε πλέον ασφαλείς.

Οφείλουμε λοιπόν στον εαυτό μας πρωτίστως αλλά και στα παιδιά μας, να χαράξουμε πρώτες το δρόμο της λύτρωσης για όλες τις γυναίκες. Καλή μας επέτειο!

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ