ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και νεαρών αθλητών συγκέντρωσε επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στη Λάρισα με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη ΣΕΦΑΑ του Π.Θ. με θέμα:

‘’Συμπεριφορές προπονητών και γονέων και ο ρόλος τους στην ψυχολογία και στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών’’.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διακεκριμένοι ψυχολόγοι και πανεπιστημιακοί αναφέρθηκαν στο κατά πόσο συμπεριφορές προπονητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων μπορεί να επηρεάσουν τον ψυχισμό των νεαρών αθλητών, όπως και στους λόγους που παιδιά και έφηβοι εγκαταλείπουν τον αθλητισμό, αλλά και σε τρόπους που θα μπορούσαν να παρακινήσουν τους μαθητές για περισσότερη φυσική δραστηριότητα.

«Ο ρόλος των καθηγητών φυσικής αγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου», τονίστηκε στην εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ