ΣΤΑ «ΚΑΓΚΕΛΑ» ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Έντονος ήταν ο προβληματισμός που κυριάρχησε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου ιδιοκτητών καφέ-μπαρ και χώρων εστίασης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Επιμελητήριο της Λάρισας, με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν την ανησυχία τους γύρω από τα προβλήματα που προέκυψαν με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις ασάφειές του

όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων, που οδήγησαν ήδη στην επιβολή των πρώτων προστίμων σε επιχειρήσεις του κέντρου.

«Η εφαρμογή του νόμου στο εσωτερικό των καταστημάτων είναι καθολική» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Α. Σακελλάρης, σημειώνοντας ωστόσο πως οι καταστηματάρχες ζητούν διορθώσεις και τροποποιητική διάταξη από την πλευρά του υπουργείου όσον αφορά στη λειτουργία των εξωτερικών χώρων, μετά και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην πόλη.

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση οι καταστηματάρχες αναμένουν άμεσες απαντήσεις τόσο σε επίπεδο υπουργείου, όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ δρομολογούν τηλεοπτική «συνάντηση» με τοπικούς βουλευτές, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ανοίξει η κουβέντα για το θέμα και την ενημέρωση των ίδιων όσο και των πελατών τους.

«Ο τζίρος μας μετά και την εφαρμογή του νόμου έχει μειωθεί δραματικά», τονίστηκε από καταστηματάρχες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας οι επιχειρηματίες προσανατολίζονται ακόμη και για 5νθήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους μέσα στις γιορτές σε περίπτωση που δεν δοθούν ουσιαστικές και σαφείς απαντήσεις στο σοβαρότατο ζήτημα που προέκυψε με τις ασάφειες του νόμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ