ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ

Κινητοποίηση με τρακτέρ στην πλατεία του Τυρνάβου διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που πήρε η συνέλευση αγροτών που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε αίθουσα του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου. Στη συνέλευση έκδηλη ήταν ανησυχία για το μέλλον της αμπελοκαλλιέργειας μετά τις τελευταίες εξελίξεις

και την κυβερνητική πρόταση στο ΕΚΟΦΙΝ για το μέλλον του τσίπουρου, αλλά και για το θέμα του ασφαλιστικού των αγροτών μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής όπως και ο πρόεδρος του Α.Σ. Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Κ. Χατζής, αναφέρθηκαν και στα προβλήματα των ροδακινοπαραγωγών υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνέλευση αναφέρονται τα εξής:

“Μετά από ομόφωνη απόφαση των αγροτών που συμμετείχαν στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Τύρναβου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας με τα αγροτικά τους μηχανήματα (τρακτέρ) την Τρίτη 26/11/2019 στις 11 το πρωί να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου έτσι ώστε αγωνιστικά να δηλώσουμε: Ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε κυβερνητική σκέψη για αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών ΕΦΚΑ διεκδικώντας παράλληλα το πάγιο αίτημα μας όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσα από τις συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων και ομοσπονδιών. Διεκδικούμε επίσης άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγων που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας του εμπάργκο στην Ρωσία που επέβαλαν Ε.Ε και Ελληνική κυβέρνηση. Μόνιμη και οριστική λύση υπέρ των αμπελοκαλλιεργητων έτσι ώστε να παραμείνει το καθεστώς των διήμερων- έως έχει. Στους αγώνες για την επιβίωση μας δεν περισσεύει κάνεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ