ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΒΕΛΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟ BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2019

Ο Δήμος Αγιάς συμμετέχει με την πρόταση «Η Αποκάλυψη του Κάστρου της Βελίκας – Μια περιοχή βαδίζει στα βήματα του Βασιλιά Φιλοκτήτη» στον θεσμό BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS 2019 τον μεγαλύτερο Θεσμό Κοινωνικού Διαλόγου που αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Η πρόταση «Η Αποκάλυψη του Κάστρου της Βελίκας – Μια περιοχή βαδίζει στα βήματα του Βασιλιά Φιλοκτήτη» παρουσιάζει την συνεργασία του Δήμου Αγιάς, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Τομέα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχο της συνεργασίας αυτής αποτελεί η ανάδειξη της ιστορίας του Κάστρου της Βελίκας και της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Μελίβοιας μέσω της εθελοντικής εργασίας των φοιτητών του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίων του εξωτερικού με τη στήριξη του Δήμου Αγιάς και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας και τη συμμετοχή των τοπικών συλλόγων.

Ο θεσμός BRAVO SUSTAINABILITY DIALOGUE & AWARDS, ο οποίος κλείνει φέτος 10 χρόνια, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, συμβάλλει στην προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Λειτουργίας και Επιχειρηματικότητας, μέσω μιας διαδικασίας διαλόγου και διαβούλευσης με έναν μεγάλο αριθμό κοινωνικών εταίρων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες εκείνες που συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Ο θεσμός Bravo στοχεύει:

  • Στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από Οργανισμούς της χώρας, συνδέονται με ευρύτερους εθνικούς στόχους και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.
  • Στην προώθηση των πρότυπων και πρωτότυπων πρακτικών για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, προκειμένου να αναπαραχθούν και να χρησιμοποιηθούν σε ευρύτερες εφαρμογές.
  • Στην ανάπτυξη δράσεων που βελτιώνουν την Ποιότητα Ζωής και υποστηρίζουν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αποτελώντας προϊόν συνεργασίας του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.
  • Στην αφύπνιση και ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας στα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
  • Στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διαδικασίας διαλόγου με όλους τους συμμετέχοντες φορείς.
  • Στην αποτύπωση των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στη χώρα μας. Ο Δήμος Αγιάς καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ψηφίζοντας την πρόταση.

Ψηφίστε ΕΔΩ.

Η ψηφοφορία διαρκεί έως 28 Νοεμβρίου 2019 Δείτε την πρόταση εδώ: https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/practice/h-apokalypsh-toy-kastroyths-belikas-mia-perioxh-badizei-sta.1704.html

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ