ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αρνητικό πρόσημο σε όλα τα επίπεδα καταγράφεται στη μοναδική εκπρόσωπο της Λάρισας στο γυναικείο μπάσκετ σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών, αφού η Ολύμπια, που εκπροσωπεί την πόλη στη Α2 Γυναικών, πραγματοποιεί τη χειρότερη πορεία της από την άνοδό της στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Οδεύοντας προς την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι αθλήτριες του Π. Λότφι έχουν να επιδείξουν μόλις μία νίκη και αυτή «στα χαρτιά», καθώς η… γκάφα του Ηρακλή να εμφανιστεί στο κλειστό της Νεάπολης χωρίς τα δελτία των παικτριών του έδωσε τη νίκη άνευ αγώνος στις «πορτοκαλί».

Οι ενθουσιώδεις μα άπειρες από την κατηγορία νεαρές αθλήτριες της Ολύμπιας εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους, την ώρα που κάτι παραπάνω από εμφανής είναι η απουσία της εμβληματικής αρχηγού Ασημίνας Κουτσουνούρη, η οποία εδώ και καιρό δεν αγωνίζεται για λόγους ανωτέρας βίας.

Στο κάδρο ήρθε να προστεθεί και η αποχώρηση μιας ακόμη έμπειρης αθλήτριας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com προβληματισμένη για την κατάσταση που επικρατεί στο σωματείο και τις απανωτές βαριές ήττες της ομάδας επέλεξε τον δρόμο της αποχώρησης η Θ. Σολωμού, αποδυναμώνοντας έτσι το ήδη «αναιμικό» ρόστερ της Ολύμπιας.

Σε ένα «θολό» τοπίο και με τον κίνδυνο υποβιβασμού προ των πυλών οι διοικούντες ελπίζουν σε ανασύνταξη προκειμένου να «χτυπηθούν» ομάδες της ίδιας περίπου δυναμικότητας, όπως το Πανόραμα και η Ξάνθη, ενώ η μεγαλοπρεπέστατη αγωνιστική «σφαλιάρα» από τη ΜΕΝΤ σε μια ήττα με 41 πόντους διαφορά «πλήγωσε» τον σύλλογο, που υπολόγιζε σε θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που όπως αποδείχτηκε μόνο «στα μέτρα» του δεν ήταν.

Με προβλήματα και απουσίες στις προπονήσεις, χωρίς βάθος πάγκου και χωρίς φιλάθλους το ιστορικό σωματείο της Λάρισας, στη δυσκολότερη ίσως χρονιά από συστάσεώς του, καλείται να το παλέψει μέχρι τέλους και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει μόνο με το φιλότιμο των αθλητριών του.

Μόνο που το φιλότιμο δεν βάζει πάντα τη μπάλα στο αντίπαλο καλάθι…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ