Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τις προθέσεις της να παραδώσει σε εργολάβους σημαντικό έργο της υπηρεσίας πρασίνου του δήμου Λαρισαίων φανέρωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Λάρισας κ. Καλογιάννης.

Η δημοτική αρχή που στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κ.α. εναρμονιζόμενη πλήρως με τις πρόσφατες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ (βλέπε Άρθ. 178), ετοιμάζεται να παραδώσει μέσα στο 2020 κομμάτι των εργασιών της υπηρεσίας (για αρχή τις κοινότητες των δήμου) σε εργολάβους. Στη ουσία η δημοτική αρχή Καλογιάννη μόνο στα λόγια υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, καθώς με καθεστώς εργολαβιών λειτουργούν ήδη κομμάτια της υπηρεσίας (κλαδέματα), καθώς η υπηρεσία έχει αποδεκατιστεί όλα αυτά τα χρόνια από προσωπικό και μέσα και με τη συμβολή της.

Οι αιτίες βρίσκονται στις χρόνιες πολιτικές της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης των δήμων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, όπως και της σημερινής της ΝΔ, μιας πολιτικής που υπερασπίζεται πιστά και η τωρινή δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την εποχή ιδιαίτερα,  η υπηρεσία δεν έχει (δαγκάνες) καθώς από τις τρεις μόνο η μία ήταν λειτουργική, με αποτέλεσμα να χαλάσει και να συσσωρεύονται τόνοι από κλαδιά και φύλλα στις γειτονιές και τις κοινότητες. Αλλά και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που βρίσκεται στη διαβούλευση, αποδεικνύεται ότι για άλλη μια χρονιά η δημοτική αρχή Καλογιάννη δεν επενδύει σε αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες της υπηρεσίες. Γεγονός που αποδεικνύει ότι και με την συμβολή της θα συνεχιστεί η υποβάθμιση της υπηρεσίας, έτσι ώστε να μένει ανοιχτό το πεδίο για τους εργολάβους που εποφθαλμιούν να αρπάξουν κομμάτι του έργου και φυσικά μέρος των ΚΑΠ και των τελών που πληρώνουν οι Λαρισαίοι.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας ανέδειξε αυτές τις προθέσεις της δημοτικής αρχής  στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και για άλλες υπηρεσίες πχ. το δημοτικό κυνοκομείο, όπου και εκεί εξυφαίνονται σχέδια παράδοσής του σε ιδιώτες μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ. Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους του δήμου να μην δεχθούν σε καμιά περίπτωση την παράδοση των υπηρεσιών στους επιχειρηματίες. Σήμερα χρειάζεται να συγκρουστούν μ’ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται και στους δήμους για λογαριασμό των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων και να παλέψουν μαζί με το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης για να στελεχωθούν όλες οι υπηρεσίες του δήμου με μόνιμο προσωπικό, και να ενισχυθεί η υπηρεσία πρασίνου με τα κατάλληλα μηχανήματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ