ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα, διαμαρτυρήθηκαν για το σύστημα προσλήψεων και διορισμών 4500 εκπαιδευτικών μέλη του Συλλόγου Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΒΕΠΕΑ) Θεσσαλίας.

«Πρόκειται για έναν μηχανισμό απόλυσης ανθρώπων που χρόνια τώρα υπηρετούν τη γενική και ειδική εκπαίδευση ανά την Ελλάδα, με προσωπικό και οικογενειακό κόστος», τόνισαν τα μέλη του συλλόγου, σημειώνοντας μάλιστα πως «στις ανακατατάξεις στους πίνακες, τις παραλήψεις και τα λάθη που εντοπίστηκαν έρχεται να προστεθεί και η κατανομή διορισμών στις βαθμίδες α/θμιας, β/θμιας και σε ΕΕΠ-ΕΒΠ, που πυροδοτεί το αλληλοφάγωμα και την «ανθρωποφαγία» μεταξύ συναδέλφων».

«Ο ανταγωνισμός, η απαξίωση των πτυχίων και των σπουδών, η εμπορευματοποίηση της ίδιας μας της ζωής, δεν είναι αυτό που μας αξίζει! Δεν είναι αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας. Ζητάμε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών», κατέληξαν οι συγκεντρωμένοι.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ