ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΣΤΡΑΤΙΑ

Στις 22  Νοεμβρίου 2019 ημέρα Παρασκευή, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο στρατόπεδο «Στρατηγού Νικ. Πλαστήρα» (1η Στρατιά) στην Λάρισα.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο  της ενημέρωσης  των ενόπλων δυνάμεων «Σχέσεις με το Κοινό (Ανοιχτά στρατόπεδα 2019)» να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις και να δουν από κοντά σύγχρονο εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Η επίσκεψη περιελάμβανε πάρα πολύ καλή ξενάγηση στο Μουσείο Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας το οποίο είναι το μοναδικό στην Ευρώπη και καλύπτει μια μεγάλη ιστορική περίοδο από τα μέσα του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Το μουσείο συνδέει το ιστορικό παρελθόν του Στρατιωτικού κτηνιάτρου και συντηρεί την ιστορική μνήμη της παρουσίας, στο Θεσσαλικό χώρο, της Στρατιωτικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, η οποία ήταν η πρώτη κτηνιατρική επιστημονική κοινότητα στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη είχε ως σκοπό την παρακίνηση του ενδιαφέροντος των νέων μας για τη στρατιωτική θητεία αλλά και το στρατιωτικό επάγγελμα, παρουσιάζοντας την εικόνα του σύγχρονου στρατού ξηράς, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης του έθνους μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ