ΘΥΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΕΠΕΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΙΣΣΑ

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε κάτοικος της Ελασσόνας, η οποία διαπίστωσε πως άγνωστοι όχι απλά είχαν «χακάρει» το λογαριασμό της στο f/b και το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, αλλά χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της ζητούσαν χρήματα από ανυποψίαστους γνωστούς και φίλους με το πρόσχημα πως είχε χαθεί το πορτοφόλι και η κάρτα τραπέζης της.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του paidis.com το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τα τελευταία 24ωρα, όταν η γυναίκα ενημερώθηκε από γνωστούς για την όχληση που δέχτηκαν, με την ίδια να δηλώνει άγνοια και φυσικά ουδέποτε να έχει ζητήσει χρηματική βοήθεια από κανέναν, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που λάμβαναν φίλοι και γνωστοί, όπου αναφερόταν τα εξής:

“Καλησπέρα τι κάνεις;!! Εγώ στο τρέξιμο. Έχασα το πορτοφόλι μου Να σε ρωτήσω κάτι.. Έχεις μήπως λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς; Θέλω μια μεγάλη χάρη. έχασα και την κάρτα τραπέζης…”,

με τους απατεώνες να ζητούν ποσά που έφταναν τα 600 ευρώ, ευχαριστώντας για την «εξυπηρέτηση» και δηλώνοντας μέρα και ώρα που θα επέστρεφαν τα δανεικά και μάλιστα προσαυξημένα κατά 20 ευρώ!

Η καλοστημένη απάτη φαίνεται να ξεκίνησε με τη δημιουργία σελίδας «ιατρικών ειδών» όπου υπήρχε η φωτογραφία και το όνομα του θύματος, ενώ με το άνοιγμά της οι απατεώνες αποκτούσαν πρόσβαση σε κωδικούς και προσωπικά στοιχεία στέλνοντας στη συνέχεια εξ ονόματος του θύματος τα μηνύματα και ζητώντας χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες θύματα της ίδιας απάτης έχουν πέσει και άλλοι χρήστες του διαδικτύου, ενώ η γυναίκα απευθύνθηκε άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από όπου και ενημερώθηκε πως η απάτη ήταν υπόψιν της υπηρεσίας, ενώ προχώρησε σε αλλαγή των κωδικών της προκειμένου να προστατευθεί από τους επιτήδειους.

Σημειώνεται πως χρήστες του διαδικτύου που μπορεί να δεχθούν ανάλογου περιεχομένου ύποπτα μηνύματα καλό θα ήταν να επικοινωνούν οι ίδιοι με τον αποστολέα προκειμένου να εξακριβώσουν αν όντως πρόκειται για γνωστό τους που βρίσκεται σε ανάγκη και φυσικά να τα αγνοούν και να απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ