3 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ 14 ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, ηλικίας 32, 26 και 16 ετών, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της κλοπής.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες τις νυχτερινές ώρες (12-13/11/2019) διέρρηξαν επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα σκληρό δίσκο, ένα laser μετρητή απόστασης, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ και μία χρεωστική κάρτα ανάληψης μετρητών, με την όποια στη συνέχεια προέβησαν σε αγορές προϊόντων, συνολικής αξίας (144) ευρώ.

Περαιτέρω, από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι,  ο 26χρονος μαζί με τον 16χρονο, από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως την (22-11-2019) διέπραξαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας επιπλέον δεκατρείς (13) διαρρήξεις-κλοπές, τελεσθείσες και σε απόπειρα, και συγκεκριμένα εννέα σε επιχειρήσεις, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους και τέσσερις σε οχήματα, κατά τις οποίες αποκόμισαν χρηματικά ποσά και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος, ένας φορτιστής μπαταριών, δύο μουσικά όργανα, ένα ζευγάρι γάντια και ενενήντα έξι πακέτα τσιγάρων, ενώ από την κατοχή του 26χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα.

Μέρος των κατασχεμένων αντικειμένων αναγνωρίσθηκαν από τους παθόντες και αποδόθηκαν νομότυπα.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας για τον εντοπισμό τυχόν αγνώστων συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ