8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 1,8 ΕΚ. €

Συνολική ποινή κάθειρξη 8 ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία επέβαλε την Πέμπτη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε πρώην προϊστάμενη υποκαταστήματος τράπεζας, στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την απόφαση, το διάστημα 2004-2008 η εν λόγω τραπεζική υπάλληλος, εκμεταλλευόμενη τη θέση που είχε στην τράπεζα, με διάφορα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε από λογαριασμούς καταθετών περί­που 1.850.000 ευρώ. Τα υπεξαιρεθέντα ποσά ωστόσο επέστρεψε η τράπεζα στους δικαιούχους, μετά την αποκάλυψη της απάτης αλλά η τράπεζα κινήθηκε δικαστικά εναντίον της.

Η καταδικασθείσα, που ήταν προσωρινά κρατούμενη από την αποκάλυψη της υπόθεσης, στο πρώτο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) τον Ιούνιο του 2013 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξις 25 ετών.  Παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τη στιγμή που αποφυλακίστηκε με υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας.

Μετά τη χθεσινή απόφαση επί της ουσίας φαίνεται πως τελειώνει και η δικαστική της περιπέτεια, καθώς σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της.

Στην ίδια υπόθεση εμπλεκόταν και ο σύζυγός της, ο οποίος έδωσε χθες το παρών σε αντίθεση με την καταδικασθείσα που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της. Εκείνος στο πρώτο δικαστήριο είχε τιμωρηθεί με δέκα χρόνια κάθειρξης, όμως δεν οδηγήθηκε στη φυλακή διότι η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Χθες το δικαστήριο σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα έπαυσε τη δίωξή του λόγω παραγραφής…

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ