ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Να απαντήσει επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή καλεί την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχετικά με τα πάγια αιτήματα όλων όσοι φοιτούν σε μουσικά σχολεία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε άμεσα από την πλευρά της Λαρισαίας πολιτικού, με αφορμή πρόσφατη επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό της εξέθεσαν τους προβληματισμούς, τα ανοιχτά ζητήματα, όπως και τις ελλείψεις του εν λόγω εκπαιδευτικού θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης τίθεται το θέμα της πιστοποίησης των σπουδών των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων, κατ’ αναλογία με τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Ωδεία και Μουσικές Σχολές), η οποία παρότι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, δεν υλοποιείται μέχρι σήμερα με ευθύνη της Πολιτείας.

Επιπλέον, η Ευαγγελία Λιακούλη στην ερώτησή της κάνει λόγο και για τη συγγραφή και χορήγηση, από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, ενιαίων σχολικών εγχειριδίων για τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα, προκειμένου να πάψουν να επιβαρύνονται οι οικογένειες των μαθητών το κόστος της υποτιθέμενα δωρεάν εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Τέλος, η βουλευτής Λάρισας ρωτά την αρμόδια Υπουργό τι σκοπεύει να κάνει και σε σχέση με το ζήτημα της επαναφοράς των Μουσικών Αγώνων – αγώνων αντίστοιχων με τους αθλητικούς – μέσω των οποίων οι μαθητές θα μοριοδοτούνται, για την απευθείας εισαγωγή ενός μικρού ποσοστού των διαγωνιζομένων σε μουσικές σχολές.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com