Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πολιτική συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο κλειστό του Αλκαζάρ με πρωτοβουλία των κομματικών οργανώσεων Λάρισας και υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο ο γραμματέας του ΚΚΕ απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους αγρότες της Θεσσαλίας, ενώ έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής όπως και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας «πολιτική της ΝΔ που τρέχει πάνω στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας παράλληλα πως στόχος παραμένει να κερδίσει έδαφος η πρόταση που καταθέτει στον λαό το ΚΚΕ.

«Είμαστε εδώ ξανά, σταθερά στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού και των παιδιών του. Για να δοθεί απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που τρέχει πάνω στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δοθεί απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς που συνεχώς αναβαθμίζεται φέρνοντας όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής, τροφοδοτώντας διαρκώς τα προσφυγικά κύματα.

Δεν προσπερνάμε τις δυσκολίες. Δεν κάνουμε πώς δεν τις βλέπουμε, αλλά δεν συμβιβαζόμαστε. Δρούμε ανυποχώρητα μέσα στο λαό, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, σε πόλεις και χωριά, ώστε να ενισχύεται το στρατόπεδο της πάλης, της διεκδίκησης να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για να κερδίζει έδαφος η πρόταση πάλης και εξουσίας που καταθέτει στον λαό το ΚΚΕ», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο γραμματέας του ΚΚΕ έκανε ειδική αναφορά και στους αγρότες του κάμπου, μιλώντας για «ληστεία του μόχθου τους».

«Για άλλη μια χρονιά αποδεικνύεται ότι είναι μεγάλη απάτη πως με τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και τις εξαγωγές, την εξωστρέφεια όπως λένε, θα αυγατίσει το εισόδημα του αγρότη.

Βιομήχανοι μεγαλέμποροι που κυριαρχούν στην αγορά διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους Στη ληστεία του μόχθου και οι κυβερνήσεις, όπως η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και αυτή της ΝΔ, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για έκπτωση φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, τη στιγμή που εφοπλιστές, άλλοι καπιταλιστές, έχουν απαλλαγή και στον συγκεκριμένο φόρο στα καύσιμα που χρησιμοποιούν. Πάνω από 600 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του 2020 τώρα με τη ΝΔ, ίδιο ποσό και το 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην μπορεί να επιβιώσει ο βιοπαλαιστής αγρότης, να εγκαταλείπονται καλλιέργειες, και οι γεωργοί – κτηνοτρόφοι, που παραμένουν στην παραγωγή να βιώνουν “το μαρτύριο της σταγόνας”, προσπαθώντας να διατηρήσουν το βιός τους καταχρεωμένοι.

Η γραμμή, που μπορεί να δώσει ανάσα και προοπτική στους βιοπαλαιστές αγρότες, είναι το δυνάμωμα της κοινής δράσης μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του.

Στη Λάρισα, στη Θεσσαλία, υπάρχει πολλή πείρα στους αγρότες από τους μαχητικούς αγώνες και την λαϊκή αλληλεγγύη, όπου καταφέρνουν, παρά τους συνολικά αρνητικούς συσχετισμούς, να κερδίζουν και ικανοποίηση αιτημάτων ως κάποιες ανάσες επιβίωσης».

ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

Λάβρος κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής:

«Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν συνέπειες που ήδη τις βλέπουμε στην χώρα μας, στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Είναι οι χιλιάδες ξεριζωμένοι που παίρνουν το βιος τους για να βρουν μία ζωή δίχως βόμβες στην χώρα μας ή αλλού.

Είναι οι βάσεις, τα ορμητήρια πολέμου που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά της χώρας, όπως εδώ στην Λάρισα, που σταθμεύουν αμερικάνικα drones.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοίμασε και η ΝΔ υπέγραψε τη νέα ελληνοαμερικάνικη συμφωνία, που προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η Ελλάδα γίνεται αποθήκη ψυχών προσφύγων, ξεριζωμένων ανθρώπων, ακριβώς επειδή υλοποιεί κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στον κανονισμό του Δουβλίνου, όπως αποτυπώνεται στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας.

Αυτή η πολιτική είναι και το έδαφος που πριμοδοτεί ρατσιστικές, μισαλλόδοξες φωνές, μαζί με τις κοσμοπολίτικες ανοησίες και αυταπάτες. Αυτή η πολιτική είναι που συνολικά πρέπει να απορριφθεί», υπογράμμισε ζητώντας τα εξής:

Να καταργηθεί εδώ και τώρα η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και το Δουβλίνο.

Να στελεχωθούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, με ευθύνη του κράτους, ώστε γρήγορα να γίνεται η καταγραφή των αιτούντων ασύλου, να δίνονται τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Να φτιαχτούν ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, υγιεινής και εκπαίδευσης, για όσο καιρό μείνουν στην χώρα μας, με προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού.

Να φύγουν οι βάσεις του θανάτου. Να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

«ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Πολλοί λένε, απευθυνόμενοι στο ΚΚΕ, ότι κάνουμε αγώνα για τον αγώνα, λέμε ΟΧΙ για το ΟΧΙ. Κάνουν λάθος. Λέμε όχι στο σημερινό άδικο σύστημα, γιατί παλεύουμε για την ανατροπή του και για ένα άλλο σύστημα, μία νέα κοινωνία, την σοσιαλιστική.

Λέμε όχι, για παράδειγμα, στον εργασιακό μεσαίωνα, γιατί ξέρουμε πώς σήμερα ο εργαζόμενος άνθρωπος μπορεί να ζήσει πολύ καλύτερα, δουλεύοντας λιγότερο, εκμηδενίζοντας την ανεργία, έχοντας εξασφαλισμένη την υγεία, την πρόνοια, την μόρφωση των παιδιών του.

Παλεύουμε για να σώσουμε ό,τι δικαίωμα μπορεί να σωθεί, με το βλέμμα στραμμένο στο τι θα μπορούσε να έχει ο λαός μας στη δουλειά, στον ελεύθερο χρόνο, στην Υγεία, στην Πρόνοια, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, αν όλη η ανάπτυξη της επιστήμης και της παραγωγής, κατευθυνόταν στην υπηρεσία του λαού, των πολλών και όχι στην υπηρεσία των λίγων.

Δρούμε ώστε να ενωθούν κάτω από ένα κοινό στόχο, όσοι πλήττονται από την σημερινή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, των μονοπωλίων. Για να βρεθούν απέναντι στον κοινό αντίπαλο σε μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργάτες, οι αγρότες, οι ΕΒΕ αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων. Με σημαίες και συνθήματα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους που σήμερα δεν γίνονται πράξη, γιατί πρέπει να ικανοποιούνται τα συμφέροντα μίας χούφτα μονοπωλιακών ομίλων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο πρόγραμμα και σχέδιο για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει.

Ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους.

Ασφάλεια για το μέλλον και συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως συμβαίνει σήμερα, δεν μπορούν να συμβαδίσουν.

Οι καπιταλιστές, οι κυβερνήσεις τους, το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να καυχιούνται πώς πέτυχαν πολλά για την αφεντιά τους, σε βάρος του λαού.

Ένα πράγμα όμως δεν καταφέρανε: Να τσακίσουν τη διάθεση για αντίσταση, τη διάθεση για διεκδίκηση, την προοπτική ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε κι αλλιώς, με τον λαό αφέντη στην εξουσία και τον πλούτο που παράγει.

Αυτό είναι που αύριο θα το βρουν μπροστά τους.

«Το ΚΚΕ γι’ αυτό παλεύει. Για αυτό και δεν πρόκειται να το βάλουν στο χέρι. Όσο και αν τα πράγματα φαίνεται να μένουν στάσιμα, η αλήθεια αποτυπώνεται στο σύνθημα μας: Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός!

Για το στόχο αυτό δουλεύουμε από σήμερα, σε καθημερινή βάση, προετοιμαζόμαστε, δυναμώνουμε. Έχουμε την ιστορική αισιοδοξία και την πίστη στις αρχές μας, στην θεωρία μας, στο πρόγραμμά μας, στην ίδια την δυναμική της ταξικής πάλης», κατέληξε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ