ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 13 ου Δ. ΣΧ. ΛΑΡΙΣΑΣ»

Το  13ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας υλοποιεί τη φετινή σχολική χρονιά 2019-20 το πρόγραμμα « Μπάσκετ για Κορίτσια στο Σχολείο», που οργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FIBA).

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη Πελοπόννησο και Θεσσαλία. Ο νομός  Λάρισας εκπροσωπείται από  το 13ο Δ. Σχ. Λάρισας.

Η πρώτη φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε στις μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄τάξης  και  Στ΄ τάξης, με πολύ μεγάλη επιτυχία., από τους ομοσπονδιακούς προπονητές της Εθνικής Μπάσκετ Γυναικών: Μασλαρινό Βασίλειο, Μπακογιώργο Δημήτριο, Καλέντζου Δήμητρα(τέως αρχηγός της Εθνικής Μπάσκετ), Ανδρουτσόπουλο Παναγιώτη και Χαρμπαλή Θωμά.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Δημήτρης Ντούγκος και ο συντονιστής όλου του προγράμματος εκ μέρους της FIBA, Λαρισαίος κ. Άρης Ζώης, καθώς και η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό.

Το προπονητικό επιτελείο με παιδαγωγική προσέγγιση στα κορίτσια αυτής της τρυφερής ηλικία, έδειξε ότι στόχος του  προγράμματος είναι να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και να τους δοθεί το κατάλληλο ερέθισμα να συνεχίσουν να ασχοληθούν με το άθλημα..

Η ικανοποίηση, τα γοητευμένα και κατενθουσιασμένα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων μαθητριών μας μαρτυράει την επιτυχία όλου του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί από τους γυμναστές του σχολείου, έως την επόμενη συνάντηση με τους ομοσπονδιακούς προπονητές την άνοιξη του 2020.

Στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλες τις μαθήτριες, μπάλες στο σχολείο και κύπελλο που απένεμε ο κ. πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος στο Δ/ντή του σχολείου κ. Αστέριο Σίμο.

Ο Δ/ντής του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί την ΕΟΚ και ιδιαίτερα τον εκπρόσωπο της FIBA  κ. Άρη Ζώη για την επιλογή του σχολείου στο πρόγραμμα αυτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ