ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ανακοίνωση του συνδυασμού Αλλάζουμε κοινότητας Τσαριτσάνης

Όσον αφορά το δημοσίευμα της Κίνησης πολιτών Τσαριτσάνης για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης και τις ενέργειες που οδήγησαν ένα βήμα πριν την έναρξη εργασιών,έχουμε να παραθέσουμε τα εξής:

Μόλις αναλάβαμε,θέσαμε ως στόχο την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου Τσαριτσάνης.
Βρήκαμε την άδεια οικοδομής στα αρχεία της Πολεοδομίας και έκπληκτοι ενημερωθήκαμε πως η άδεια ήταν παράνομη για το λόγο ότι το οικόπεδο ήταν χαρακτηρισμένο για κατασκευή πλατείας.

Από πότε μια παράνομη οικοδομική άδεια παρουσιάζεται ως επίτευγμα της τότε Κοινοτικής Αρχής;

Από εκεί και έπειτα,λοιπόν,ξεκίνησε ένας “αγώνας δρόμου “,όχι από το μηδέν αλλά από το μείον, διότι στο σημείο αυτό καλούμασταν να κατασκευάσουμε ένα κτήριο πάνω σε χώρο πλατείας-πρασίνου.

Αρχικά, χρειαζόταν να αλλάξει η χρήση γης του οικοπέδου και να γίνει η αντικατάσταση αυτού με οικόπεδο στη θέση “Αλώνια” δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο και εν συνεχεία, από χώρος πλατείας να χαρακτηριστεί ένα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνταν για την αλλαγή χρήσης (Υπογραφές για τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών των όμορων οικοπέδων),ετοιμάσαμε Μελέτες- Σχέδια-Άδεια δόμησης και όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά και φτάσαμε στη χρηματοδότηση με εξασφαλισμένες δυο εναλλακτικές πηγές:ΣΑΤΑ και Φιλόδημος ΙΙ. Το αποτέλεσμα ήταν,ύστερα από ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό και με ποσοστό έκπτωσης 55,24%,να υπάρξει ανάδοχος εταιρεία : ΚΡΙΚΟΣ ΑΕ, στις 18 /4 /2019.

Ακολούθησε προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο που είναι και το τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών πριν την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή ενός έργου.

Υ.Γ. Για να γίνει η δημοπράτηση ενός έργου, πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση και να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Αλήθεια,αφού όλες οι απαραίτητες ενέργειες είχαν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, γιατί η σύμβαση υπογράφηκε δύο μήνες μετά;

Από πότε η υπογραφή της σύμβασης μηδενίζει τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός έργου;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ