Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”

Συνάντηση εργασίας, με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο είχε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.

Ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, ταξίδεψε στην Αθήνα, όπου πραγματοποιεί σειρά επαφών σε Υπουργεία, ώστε να προωθήσει εκκρεμή θέματα του Δήμου Τεμπών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μία από τις συναντήσεις αυτές ήταν και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεργαστούν στενά σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων.

Ο Γιώργος Μανώλης και ο Θεόδωρος Λιβάνιος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην ελληνική αυτοδιοίκηση και τη λειτουργία των Δήμων στη μετά «Κλεισθένη» εποχή.

Επιπλέον, ο κ. Μανώλης έθεσε στον Υφυπουργό Εσωτερικών και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στους ΟΤΑ, ζητώντας μεταξύ άλλων, τη συνέχιση/παράταση του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» στους Δήμους και ειδικότερα των προσκλήσεων που ολοκληρώνονται στις 31/12/2019.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τεμπών ζήτησε οι δαπάνες σύνταξης των απαιτούμενων μελετών για την εκτέλεση έργων, όπου δεν μπορούν να εκπονηθούν λόγω υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων, να χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», και επιπλέον ζήτησε από τον Υφυπουργό έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων του δήμου Τεμπών, προκειμένου να πληρωθούν οι  εκατοντάδες χιλιάδες οφειλές σε ΔΕΚΟ (ΔΕΗ και ΟΤΕ) και προμηθευτές, που άφησε «κληρονομιά» η απερχόμενη δημοτική Αρχή στην τωρινή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ