ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ

Πριν 27 χρόνια ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Σκοπός ήταν η ενημέρωση του κοινού για ζητήματα αναπηρίας και η προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η ισότιμη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι’αυτό είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας  στα θέματα ατόμων με αναπηρία, ο σεβασμός και η αποδοχή τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα  μπορεί να βοηθήσει από τη μεριά της στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Έτσι, σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημ. Σχολείου Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση των μαθητών στο δικαίωμα των παιδιών  με αναπηρία για ισότιμη εκπαίδευση και σεβασμό στην ιδιαιτερότητά τους. Την εκδήλωση ανέλαβε και πραγματοποίησε η ψυχολόγος του σχολείου κ. Άννα Παναγιωτοπούλου παρουσία όλων των εκπαιδευτικών  και των μαθητών του σχολείου. Μέσα από βίντεο, εικόνες και συζήτηση με τα παιδιά , κατέληξαν πως όλοι  πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ