ΚΟΥΝΗΣΕ… ΜΑΝΤΗΛΙ Η ΑΕΛ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Δύσκολο έργο είχαν οι «βυσσινί» στον επαναληπτικό του κυπέλλου απέναντι στην Καλαμάτα, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης στο παγωμένο FC ARENA κλήθηκαν να ανατρέψουν το βαρύ 3-0 του πρώτου αγώνα, δίχως αποτέλεσμα, αφού η νίκη με 1-0 δεν στάθηκε αρκετή για να τους δώσει την πρόκριση για τη συνέχεια του θεσμού.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ καταγράφηκε στο 18’, όταν ο Κάτσε απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Στεφανάκου, ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση και στο 26’ λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά, καθώς ο Κρίστινσον απομάκρυνε σωτήρια το πλασέ του Στεργίδη!

Στο 28’ Μπούστος και Ντάουντα δεν τα κατάφεραν απέναντι στον Στεφανάκο, ενώ με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν στο 48’ σφυρίχτηκε πέναλτι σε χέρι του Τσιβελεκίδη εντός περιοχής και 2’ λεπτά αργότερα ο Ουάρντα δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 64’ οι «βυσσινί» έφτασαν πολύ κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο Κάτσε και Ουάρντα δεν καταφέραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τον κίπερ της Καλαμάτας να μπλοκάρει σταθερά δίνοντας τέλος στη φάση, ενώ στο 78’ ο Στεφανάκος είπε «όχι» σε κεφαλιά του Μόρα, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν τον κίνδυνο διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Με τον χρόνο να πιέζει αφόρητα η ΑΕΛ κατέγραψε νέα ευκαιρία στο 81’, με την κεφαλιά του Ντάουντα να περνά ελάχιστα άουτ, με τον ίδιο να σκοράρει στο 87’ και το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στις καθυστερήσεις τίποτα δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να κουνάει… μαντήλι στο θεσμό και τους Καλαματιανούς να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση στους «16» απέναντι σε μια ομάδα δυο κατηγορίες πιο πάνω, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας όταν ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Α. Κούγιας κινήθηκε εναντίον φιλάθλων που τον αποδοκίμαζαν έντονα, χωρίς ευτυχώς το επεισόδιο να πάρει μεγαλύτερη έκταση.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Στάκνοβιτς, Μπέρτος (46′ Καρανίκας), Κάτσε, Σετσέροβιτς (72′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ασούμπρε (46′ Νούνιτς), Ουάρντα, Μπούστος, Ντάουντα.

Καλαμάτα (Σάκης Θεοδοσιάδης): Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιβελεκίδης, Καντούτσης, Γιόκιτς (81′ Δήμος), Ζαχαρόπουλος, Στεργίδης, Αλεξόπουλος, Οσμάναγκιτς, Βουκμίροβιτς (85′ Ράκιτς).

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ