ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΜΕ την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, όπως γίνεται άλλωστε στο σύνολο των συνεδριάσεων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η τακτική συνεδρίαση του δ.σ. δήμου Τυρνάβου.

Στη συγκεκριμένη συζήτηση πέραν του θέματος των αστικών αναπλάσεων του Αμπελώνα, οι επικεφαλής των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν την ευκαιρία να θίξουν μια σειρά θέματα που απασχολούν το δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αστ. Ροντούλης στάθηκε ιδιαίτερα στο εξώδικο που έστειλε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος στο δήμο για το θέμα των στειρώσεων από εθελοντή γερμανίδα κτηνίατρο, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το εξώδικο οι αποφάσεις της 5μελους επιτροπής για τα αδέσποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει λόγω της παραίτησης του κτηνιάτρου που είχε οριστεί, ενώ έθεσε θέμα πραγματοποίησης των στειρώσεων από Ελληνες κτηνιάτρους κατόπιν συνεννόησης με τους συλλόγους τους.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας, υποστήριξε ότι ουδέποτε υποβλήθηκε παραίτηση του κτηνιάτρου της 5μελους, ενώ για το θέμα της πραγματοποίησης στειρώσεων από Ελληνες κτηνιάτρους υποστήριξε ότι ο δήμος δεν μπορεί να συγκεντρώνει τα αδέσποτα και να τα οδηγεί για στείρωση όπως ζητούν.

Ενα ακόμη θέμα που έθιξε ο κ. Ροντούλης ήταν το θέμα των τελευταίων εξελίξεων γύρω από το τσίπουρο με την ελληνική πρόταση προς το ΕΚΟΦΙΝ και τις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελοκαλλιεργητών που κάνει λόγο για αφανισμό των αμπελοουργών και διάλυση της αμπελοκαλλιέργειας αν υιοθετηθούν οι κυβερνητικές προτάσεις. Ο κ. Ροντούλης κάλεσε τη δημοτική αρχή να μπει μπροστά σε αγώνες για να μην περάσουν οι καταστροφικές προτάσεις, ενώ δεν απέφυγε να ρίξει και πυρά προς την κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Αθανάσιος Σάμερ Αμάρι, στάθηκε ιδιαίτερα στην απουσία εορταστικού διάκοσμου στο δήμο Τυρνάβου, αλλά και μη ανακοίνωσης προγράμματος εκδηλώσεων για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εκφράζοντας φόβους για ένα φτωχό αποτέλεσμα που δεν θα είναι αντάξιο του δήμου Τυρνάβου.

Στον κ. Αμάρι απάντησε ο αντιδήμαρχος Χρ. Κατσαρός, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία φωτισμού ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώ για το πρόγραμμα παρέπεμψε σε επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν πιθανότατα σήμερα. Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος κ. Κόκουρας τόνισε ότι ο δήμος με τη βοήθεια ιδιωτών ηλεκτρολόγων θα διακοσμήσει όλο το δήμο, αφού όπως υποστήριξε ο δήμος “έμεινε με μισό ηλεκτρολόγο”.

Στο θέμα του τσίπουρου αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας και πρώην αντιδήμαρχος Χρ. Τσιόπας επισημαίνοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος αφού από πέρυσι μετά την αντιμετώπιση του τρέχοντος προβλήματος κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν κάθισε στο τραπέζι του διαλόγου για να αποφασιστεί το πως θα πρέπει να κινηθεί η χώρα στο θέμα της παραγωγής τσίπουρου από τους διήμερους.

Κάθετα αντίθετος στις κυβερνητικές προτάσεις για το τσίπουρο εμφανίστηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρόεδρος του Α.Σ. Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής ζητώντας δυναμικές αντιδράσεις και από την πλευρά του δήμου σε περίπτωση που συνεχιστεί η κυβερνητική προσπάθεια για αλλαγή του καθεστώτος και απαγόρευσης παραγωγής τσίπουρου από τους διήμερος.

Απαντώντας για το θέμα του τσίπουρου ο δήμαρχος τόνισε ότι θα συζητήσει εκ νέου το θέμα με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ