ΣΟΦΙΑ ΚΑΝΑΚΗ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!

Η προπονήτρια του Γ.Σ ΝΙΚΗ μιλά στο paidis.com για το 3Χ3 και την πρωτιά της Μίκρας

Ό, τι και να πει κανείς είναι λίγο όταν απέναντί του έχει μια ομάδα που μόλις σε 5 χρόνια αγωνιστικής δραστηριότητας καταφέρνει όχι μόνο να ξεχωρίσει μα και να παραμένει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 3η συνεχόμενη χρονιά, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στις δύο αγωνιστικές κατηγορίες που συμμετείχε!

Ο λόγος για τις νεαρές αθλήτριες του Γ.Σ ΝΙΚΗ Λάρισας, που πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο πήραν την πρωτιά στους αγώνες της Μίκρας για την Τελική Φάση Ομαδικού (Ensemble) Ρυθμικής Γυμναστικής Γ’-Δ’ Κατηγοριών (Κορασίδων – Παγκορασίδων), Β’ Περιφέρειας!!

Οι αθλήτριες του συλλόγου Ε. Κατσαρού, Π. Καπλάνη, Μ. Κιούση, Α.Μ. Μυλωνά και Α. Κανιούρα μετά από εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησαν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Κορασίδων, ενώ στα χνάρια τους κινήθηκαν και οι αθλήτριες Α. Ζάχου, Φ. Στεργίου, Ε. Παπαδημητρίου, Σ. Καρκαντού και Μ. Κασκαμπά, που πρώτευσαν ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των Παγκορασίδων.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι ακριβώς καταφέραμε», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο paidis.com η προπονήτρια του συλλόγου Σοφία Κανάκη, περιγράφοντας την πορεία μιας νεοσύστατης στην ουσία ομάδας, που συγκέντρωσε για μια ακόμη φορά τα βλέμματα και τα επαινετικά σχόλια των φιλάθλων μα και των ανθρώπων της Ρυθμικής Γυμναστικής.

«Δεν υπάρχουν… μυστικά και συνταγές επιτυχίας. Σκληρή δουλειά, αγάπη για τον αθλητισμό, διοίκηση με όραμα και όρεξη για προσφορά, γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους και εμπιστεύονται το σωματείο και φυσικά άνθρωποι που με τις χορηγίες τους ενισχύουν την όλη προσπάθεια συνθέτουν το παζλ», τονίζει η κ. Κανάκη, δίχως να παραβλέπει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια του συλλόγου.

«Οι κορυφές είναι για να κατακτιούνται, ωστόσο το δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί και ο Γ.Σ ΝΙΚΗ Λάρισας απέδειξε πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται ψηλά», σημείωσε η κ. Κανάκη, σπεύδοντας παράλληλα, απόλυτα προσγειωμένη, να συμπληρώσει πως «οι πρωτιές είναι για να αλλάζουν χέρια και μέχρι να βρεθεί ο καλύτερος χαιρόμαστε την επιτυχία και δουλεύουμε πάντα με κύριο στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος και φυσικά την ανάδειξη του ταλέντου των παιδιών».

«Η γυμναστική πάνω από όλα είναι τρόπος ζωής και διαμορφώνει χαρακτήρες, βοηθώντας παράλληλα στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, κάτι που δεν ξεχνάμε και αποτελεί μότο του συλλόγου μας», καταλήγει η Σ. Κανάκη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εξάλλου η διοίκηση του Γ.Σ ΝΙΚΗ Λάρισας με ανακοίνωσή της συγχαίρει τις αθλήτριες της ομάδας, τις προπονήτριες Σοφία Κανάκη, Ανθή-Μαρκέλλα Μάντζιου και Ευδοξία Πιτσίλκα και τις χορογράφους Μαίρη Νατσαρίδου και Αναστασία Ντάνου «που για 3η συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα στα 5 έτη αγωνιστικής δραστηριότητας της ομάδας, κατάφεραν να διατηρηθούν στην κορυφή και μάλιστα και στις δυο αγωνιστικές κατηγορίες».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ