ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας στο συλλαλητήριο του Βόλου ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας τα μέλη της Επιτροπή Αγώνα Λάρισας που συστάθηκε για τον συντονισμό των σχετικών δράσεων.

«Μετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο του Βόλου ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και σε μια συμφωνία που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη αλλά και στοχοποιεί την περιοχή μας», τόνισαν οι ομιλητές.

«Η ανανέωση, ενίσχυση κι επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις βάσεις, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος πλέγματος υποδομών και τη δημιουργία νέων σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο κι Αλεξανδρούπολη, αλλά ταυτόχρονα την καθιστά και μαγνήτη επιθέσεων», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, με τα μέλη της Επιτροπής να προχωρούν σε σειρά καταγγελιών αναφέροντας τα εξής:

“Στην 110 ΠΜ της Λάρισας, έχουν εγκατασταθεί – από το 2018 – τα DRONES, μη επανδρωμένα  αμερικάνικα αεροσκάφη. Είναι αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών – κατασκοπευτικά – , συντονισμού επιχειρήσεων αλλά και πλατφόρμες εκτόξευσης πυραυλικών συστημάτων κάθε είδους.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για την εγκατάσταση στην πόλη μας των GLOBAL HAWK . Πρόκειται για κατασκοπευτικά αεροσκάφη που διαθέτουν κάμερες, αισθητήρες υπερύθρων και φέρουν πολλά οπλικά συστήματα., Μ΄αυτά τα αεροσκάφη οι ΗΠΑ κάνουν επιθέσεις ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.

Η βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας χρησιμοποιείται για τη στάθμευση και εκπαίδευση ελικοπτέρων “ Apache “ και “ Black Hawk “. Τον Ιούνιο έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης αυτών των ελικοπτέρων. Εδώ θα αφιχθεί και η Αμερικάνικη Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Η τελευταία στρατιωτική άσκηση (αεροδιακομιδή Αμερικανού στρατιώτη) που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αποδεικνύει πως η Λάρισα αναδεικνύεται ως υποδομή «πρώτης γραμμής» για ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην κλιμάκωση της στρατιωτικής προπαρασκευής τους, έναντι άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, με την Ελλάδα στο επίκεντρο αυτών των επικίνδυνων για τον λαό ανταγωνισμών.

Οι δημόσιες δομές υγείας έχουν αφεθεί στην τύχη τους σε σχέση με τις λαϊκές ανάγκες, όμως την ίδια στιγμή τεστάρονται και προετοιμάζονται προκειμένου να διευκολύνουν τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς.

Καταγγέλλουμε  τις προκλητικές κι επικίνδυνες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου, που απευθυνόμενος σε συνέδριο μέσα στη Σχολή Ευελπίδων, στον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, τόνισε πως “πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον”! Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αξιοποιώντας την κληρονομιά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με τη στήριξη όλων των άλλων αστικών κομμάτων, εμπλέκει ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στο κουβάρι των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων, στο όνομα της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης”, κατέληξαν οι ομιλητές.

Σημειώνεται πως για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν πούλμαν στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου από την οδό Τάκη Τσιόγκα, μπροστά από το Τεχνικό Επιμελητήριο, ενώ η μετακίνηση είναι δωρεάν.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ